Student, caut loc de muncă!

Scris de  Iul 14, 2014

Fiecare student are motivele sale pentru care își pune la bătaie speranța, alături de un CV, în marea loterie a locurilor de muncă. Unii fac acest lucru pentru a avea un venit suplimentar care să-i mai dilueze din stresul bugetului și așa mic pentru petreceri și cafele, unii chiar trebuie să-și asigure strictul necesar cum este căminul și abonamentul la cantină, iar alții pur și simplu vor să își ocupe timpul liber cu ceva util, care să le aducă și experiență profesională.

 

Să intri în joc este chiar simplu: redactezi un CV, cauți anunțuri de angajare atât în mediul on-line, cât și în publicațiile scrise, apoi aplici. Important este să setezi niște criterii care să diferențieze posturile pentru care dorești să aplici și cele pe care le eviți cu orice preț; în caz contrar, te vei trezi că ai coborât standardele prea mult și ai rămas blocat pe un post cu mult inferior cunoștințelor tale, numai pentru că ți-ai dorit să atingi, într-un timp scurt, scopul determinat de motiv.

După mai multe interviuri, vei ajunge să cunoști ca un expert tipologia locurilor de muncă, în care se regăsesc următoarele: 

1. Locul de muncă bine plătit, dar pentru care ai nevoie de amețitor de multă experiență, iar tu nu ai de unde să oferi deoarece nu ți-a dat încă nimeni șansa să o acumulezi;

2. Locul de muncă prost plătit, unde te-ar angaja din momentul în care ai confirmat prezența la interviu, dar pentru care nu merită osteneala să te trezești dimineața;

3. Locul de muncă 50-50, pentru care ți se propune un salariu decent, o parte din responsabilități sunt în legătură cu specializarea ta, dar are alte minusuri : orele suplimentare neplătite sunt o dovadă de bun-simț (din partea ta, bineînțeles), ca să ajungi la birou schimbi trei atutobuze și te trezești cu noaptea în cap, biroul tău seamănă cu o debara etc.

4. Locul de muncă ciudat încă din anunț, unde ți se promite un salariu mirific și program flexibil spre aproape deloc (te-ai prezentat la interviu doar pentru a te simți împăcat că nu ai ratat nimic), iar la căutări mai amănunțite afli că este un post nu tocmai “ortodox”;

5. Locul de muncă prezentat în anunț ca fiind aproape perfect, în limitele realului cu privire la salariu, dar despre care afli la interviu că de fapt se compune doar din comision, se vorbește de target-uri, și uite așa îți taie din elan;

6. Locul de muncă potrivit pentru bobocul care ești la acest moment, unde ești plătit acceptabil, ai câteva responsabilități pe gustul tău, dar care oferă posibilitatea de îmbunătățire odată cu progresul tău.

 

În această cursă, în care alergi cot la cot cu încă o mulțime de studenți, este greu să fii marele câștigător, dar dacă nu renunți, te informezi din toate sursele și nu repeți ce ai greșit, scopul inițial se poate transforma într-unul mai măreț. Este imposibil să nu reușești atâta timp cât faci ceea ce îți place și cauți mereu să devii mai bun la asta.

 

Guest post Dorina Danut.

 

Sursa foto : theuksportsnetwork.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.