Practica la banci este mai accesibila decat crezi

Scris de  Iul 25, 2014
Ești student la o facultate cu profil economic și ai vrea să îți faci practica în cadrul unei unități bancare? Află că unitățile de credit mari, cum sunt Banca Transilvania, BCR, Raiffeisen Bank, Unicredit Țiriac Bank, Bancpost, BRD acordă un interes deosebit stagiilor de practică, oferind studenților care frecventează o facultate cu profil economic, posibilitatea de a face practică în bancă. Tot ce trebuie să faci e să-ți dai interesul pentru că oportunități sunt.
La Banca Transilvania, un student poate face practică în bancă adresându-se cu o cerere directorului sucursalei. Pe lângă aceasta, trebuie să mai prezinte o copie a cărții de identitate și o adeverință care să-i ateste calitatea de student.
 
Banca Comercială Română primește studenți în practică pe perioada verii în funcție de numărul de locuri disponibile și de disponibilitatea personalului băncii. Astfel, studenții care doresc să efectueze stagiul de practică timp de 3 săptămâni în cadrul BCR, trebuie să depună un CV online pe site-ul băncii, urmând ca aceștia să primească un răspuns. „Doritorii pot să depună un CV online, către sediul central al băncii, iar de acolo sunt distribuiți la sucursalele băncii în funcție de locurile disponibile” susțin reprezentanții băncii. Pe lângă stagiul de practică, BCR-ul mai oferă studenților și posibilitatea obținerii unui job de vară în cadrul programului „Summer Job”, job plătit care se obține în urma unui concurs.
 
Și Raiffeisen Bank are programe de practică destinate studenților sau masteranzilor care sunt interesați să dobândească o bază de cunoștințe practice în domeniul bancar. Pentru efectuarea unui stagiu de practică în unitățile Raiffeisen Bank, studenții pot aplica direct la sediile agențiilor unde vor să facă practica sau pot trimite CV-urile la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., menționând orașul pentru care doresc să aplice. Aplicanții pot atașa la dosarul de candidatură orice documente care aduc informații suplimentare în evaluarea candidaturii (ex: diplome, atestate, etc).
 
Stagii de practică pentru studenți are și Unicredit Țiriac Bank. Informații despre aplicațiile studenților găsiți pe site-ul băncii la secțiunea „Carieră”.
 
Aproape toate băncile din România acceptă ca studenții să-și desfășoare stagiile de practică, promovând activ programele pentru tinerii din facultățile cu profil economic pe paginile proprii de internet, la secțiunea Resurse umane sau Carieră. Aici, studenții pot găsi detalii despre desfășurarea programelor de practică, despre cerințele băncilor și despre cum pot fi integrați în astfel de programe.
 
Dacă dorești să faci practică într-o bancă îți recomandăm să începi cu căutarea unui loc disponibil, să-ți pregătești argumentele pentru care dorești să realizezi stagiul de practică la bancă și foarte important să adopți o ținută business. În funcție de implicarea de care dai dovadă în perioada de practică și de rezultatele obținute, cu puțin noroc, poți primi chiar oferte de angajare din partea băncilor. În concluzie, stagiile de practică se pot dovedi și cea mai scurtă cale de a obține un job în industria bancară.
 
Sursa: monitorulvn.ro
Sursa foto: bankingnews.ro
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.