Puterea internship-urilor virtuale

Scris de  Apr 07, 2015

 

O mare parte din viața de student implică obținerea și terminarea unui internship pentru a câștiga experiență într-un anumit domeniu, deoarece, pentru a deveni un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, ai nevoie nu doar de o educație de calitate, ci și de experiență practică. Din această cauză internship-urile oferă multe avantaje oricărui student care dorește să-și mărească aria de cunoștințe.

Cum te ajută un internship? Un internship îți oferă posibilitatea de a forma noi abilități sau de a le dezvolta pe cele deja deținute. În unele domenii nu este neapărat convenabil să urmezi un internship. Aceasta din diferite motive: fie nu este plătit, fie programul acestuia nu permite flexibilitate, fie necesită prea multă implicare și te distrage de la activitățile curriculare. Astfel de internshipuri nu sunt potrivite pentru acei studenți care sunt nevoiți să lucreze pentru a plăti pentru facultate, mâncare, transport, cărți și alte nevoi.

 

Internship-urile virtuale oferă studenților posibilitatea de a-și gestiona mai bine timpul

De foarte multe ori, educația online, învățământul la distanță, internship-urile virtuale au fost subiecte tabuu. Acestea au fost mereu puse sub semnul întrebării, fiind considerate drept căi ilegitime pentru obținerea unei educații de calitate și a experienței de muncă. Însă această atitudine s-a schimbat.

 

Internship-urile virtuale ne oferă o multitudine de avantaje. Odată început, acest internship îți oferă posibilitatea de a petrece timp cu prietenii și familia, fără a fi stresat de timp și împovărat cu cerințe pe care le întâlnești la un internship obișnuit. Internii virtuali au ocazia să își prioritizeze activitățile: școală, loc de muncă cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, simțindu-se mai puțin îngrijorați și stresați.

 

De multe ori, sutdenților li se atrage atenția că nu știu ce vor de la viață, când ei nici măcar nu au avut ocazia să intre pe piața muncii sau au experiență limitată. Aici intervin internship-urile virtuale care ajută stundeții să își dea seama ce drum vor să urmeze, nu doar din punct de vedere educațional, ci și profesional.

 

Oportunitățile sunt chiar în fața ta

Cele mai bune internship-uri sunt în arii precum marketing, promiții, publicitate, IT, strângere de fonduri, drept, științe sociale, investiții bancare, blogging și scrisul independent. Aceasta este doar o listă scurtă din larga varietate de posibilități. Unele internship-uri oferă credite, altele oferă bani, altele doar experiență de muncă și unele oferă o combinația a celor menționate anterior.

 

Dacă ești studnet și vrei să îți diversifici activitățile îți recomandăm o serie de opțiuni prin care poți urma un internship virtual, care să îți fie de folos pe viitor. Una dintre cele mai bune oportunități este Internmatch, o platformă online în care stundeții pot găsi internship-uri pe pozițiile pe care și le doresc, în domeniile potrivite ariei lor de expertiză. Odată ce începi să găsești o poziție care îți place,  tot ce ai de făcut este să salvezi și să urmărești postul respectiv și să trimiți un CV și o scrisoare de motivație pentru a fi recrutat.

 

O altă opțiune potrivită pentru orice student, din orice domeniu, este  Internships, o altă platformă online potrivită pentru orice student în căutare de internship-uri valoroase și eficiente. Avantajul acestor internship-uri este acela că orice student are posibilitatea de a-l realiza, oriunde, doar cu o simplă conexiune la o rețea de internet. Aceasta este o bună posibilitate de afirmare pe piața muncii și desigur, o mare flexibilitate în programarea orarului de lucru. 

 

Angajarea se face de cele mai multe ori vara, în urma unui interviu scurt prin care îți pui în evidență calitățile. Și sigur acel internship va arătat fantastic în CV-ul tău! Așa că nu-ți fie frică să aplici pentru orice internship ți se pare interesant și folositor, pentru că e în interesul tău să ai experiență în cât mai multe domenii.

 

Dacă ai trecut printr-o astfel de experiență, povestește-ne printr-un comentariu cum a decurs totul.

 

 

Sursa foto: eraucso.files.wordpress.com

Larisa Lacatus

Sunt stundetă a Facultății de Asistență Socială. Îmi place să fiu înconjurată de oameni de la care am ce învăța. Iubesc romanele polițiste și ciocolata amăruie.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook