Ce joburi studentesti sa ne gasim vara aceasta?

Scris de  Apr 14, 2013

Chiar dacă vremea de afară ne joacă feste, noi tot ne gândim la vară, la ce vom face și la cum vom profita de spelndidul sezon estival. Ei bine, ar fi cazul să ne gândim și la cum am putea să câștigăm bani în acest anotimp care ne oferă și mult mai mult timp liber. Ce ai zice dacă în această vacanță de vară ai munci pentru banii de buzunar? Campuscluj.ro îți arată spre ce fel de joburi te-ai putea intrepta în vara aceasta.

1. Joburi de vară în servicii clienți

Primul lucru la care te gândești când vizualizezi un potențial job de vară este un bar, o terasă ori un club unde tu ești chelner, barman etc., nu-i asa? Nici nu este de mirare că gândurile tale zboară taman în această direcție, dat fiind faptul că joburile de acest tip sunt și cele mai frecvente.

Daca nu ești complet neîndemanatic și nu te deranjează să stai mult și bine în picioare (plus că mai ai nevoie și de ceva "people skills"), atunci înhamă-te la unul dintre clasicele joburi de vară pentru studenți, care abundă în perioada sezonului estival.  

Poți chiar să optezi pentru unul part time, dacă nu vrei ca vara să te prinda doar servind la mese. În plus, chiar dacă salariul oferit va fi minuscul, vei constata că poți face bani frumoși de buzunar din bacșișuri!

 

2. Joburi de vară în retail

Și joburile de vânzător sunt căutate pe timp de vară, prin urmare ai putea să te îndrepți și în această direcție. Ce beneficii ai putea avea? În funcție de magazinul la care te angajezi, ai putea avea parte de reduceri la produsele proprii, de program flexibil, de un mediu interesant de lucru (daca iti plac mall-urile, te-ai scos!) etc.

Dacă vrei să vezi și lumina soarelui pe timp de vară, caută un job de vânzător undeva într-un spațiu deschis - poate chiar la mare, ca să îmbini utilul cu plăcutul!

 

3. Joburi de vară la mare sau la piscine

Că tot vorbeam despre joburi de vară la mare, bineînțeles că în timpul sezonului estival și se oferă șansa de a lucra la malul marii sau, la o adică, la o piscină, dacă nu vrei să îți părăsești orașul de baștină. Un job la mare se poate dovedi o experiență foarte amuzantă (dar și obositoare) și te poate ajuta să faci bani frumoși (din nou, din bacșișuri).

Te poți angaja la terase, poți împărți pliante pe plaja sau, de ce nu, îți poți găsi un job de vară la recepția unui hotel! De altfel, de ce nu ai încerca acele joburi de vară pentru studenți care presupun deplasarea peste mări și țări? Ofertele de tip "Work & Travel" abundă în sezonul estival, iar acum este momentul perfect pentru a te interesa și a prinde un job inedit, unde distracția și munca se impletesc cât se poate de armonios.

 

4. Joburi de vară sub formă de internshipuri

Nu în ultimul rand, ar trebui să ai în vedere una dintre cele mai utile variante de joburi de vară pentru cariera ta: internshipurile. Ce-i drept, cele mai multe dintre ele nu sunt plătite, însă te pot ajuta să capeți ceva mult mai valoros: experiența profesională.

 

Studiază piața încă de pe acum, întrucât ofertele de internshipuri pentru studenți la marile companii au început deja să apară. Înainte de a aplica, asigură-te că știi în ce anume te bagi și că internshipul în cauză îți va servi cu adevărat (că nu vei fi pus/ă să faci cafele toată ziua, cu alte cuvinte).  

 

Echipa Campuscluj.ro îți dorește mult succes!

 

Sursa: studenție.ro

Sursa foto: funnyzone.org

Rada Bogdan

Sunt Content Writer la Campuscluj.ro. Iubesc distracția și dansul. Ador ciocolata și ceaiul verde și îmi plac la nebunie comediile.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

masuta de cafea din sticla

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.