Imprimă această pagină

Cum poti reduce disconfortul la locul de munca

Scris de  Iun 30, 2016

Oricat de mult iti place job-ul pe care il faci, fiind o munca rutiniera, ajunge la un moment dat sa iti creeze o stare de disconfort. Daca ai job de birou cu siguranta la un moment dat te va durea spatele de la prea mult stat pe scaun, daca ai un job intr-o industrie si lucrezi cu manusi cu protectie chimica, substantele puternice cu care intri in contact zilnic te pot rani si exemplele pot continua.

Vreau in articolul de astazi sa vorbim despre cateva trucuri care te pot reduce disconfortul de la locul de munca :

Pleaca mai devreme de acasa

Daca ajungi mai devreme la locul de munca, chiar si 10-15 minute, vei avea timp sa bei cafeaua, sa socializezi cu alti colegi si sa iti organizati mai bine sarcinile si prioritatile pentru tot restul zilei de munca.

Ia pauza mai des

Chiar si o pauza de cinci minute te poate ajuta sa te linistesti putin si sa te "regrupezi". Indeparteaza-te de birou si fa o scurta plimbare - este preferabil ca aceasta sa aiba loc in afara cladirii in care iti desfasori activitatea profesionala, insa este la fel de bine si sa urci doua etaje si apoi sa cobori scarile. Putin exercitiu iti face chiar bine. In general, o activitate sportiva sustinuta si repetata ajuta la reducerea disconfortului si a stresului de la locul de munca.

Inconjoara-te de obiecte dragi

Daca ai job de birou, iti poti pune tablouri cu persoanele dragi sau cu peisaje si locuri de vacanta. Acestea te rog ajuta sa te relaxezi si sa treci mai usor peste probleme. Oricat de grea iti este ziua, nu uita ca cineva te astepta acasa sau ca oricand poti pleca intr-un concediu.

Alimentatia chiar conteaza 

Nivelul scazut de zahar din sange te poate face te  simti anxios si iritat, iar valorile crescute de glucoza din sange te pot face letargic. Alimentatia sanatoasa te poate ajuta sa treci mai usor peste situatiile stresante. Prin consumul de mese mici, dar frecvente, organismul va mentine in echilibru nivelul de zahar din sange. Deasemeni nu uita sa consumi apa, in special in sezonul cald, deoarece dezhidratarea este un alt motiv pentru care ai momente de disconfort la servici.

Petrece mai mult timp in compania persoanelor optimiste

Persoanele care au o perspectiva negativa asupra vietii vor reusi sa te "atraga" la nivelul lor. Combate acest lucru si alege sa lucrezi sau sa petreci mai mult timp in compania persoanelor care au o atitudine optimista. Serviciul va capata, dintr-o data, alte valente si il vei putea privi ca pe un loc in care iti face bine sa vii, deoarece te stimuleaza atat pe planul dezvoltarii profesionale, cat si personale. 

Mai stii si alte trucuri pentru a te elibera de disconfort la service? Spune-ne si noua printr-un comentariu.

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro