Studiul "Cei mai doriti angajatori”, realizat de Catalyst, a ajuns la a 11-a ediţie

Scris de  Sep 19, 2016

Pe primul loc în topul criteriile luate în considerare în alegerea unui angajator se află în continuare pachetul salarial oferit, criteriu care a marcat o creştere de 19 procente faţă de anul trecut, arată cel mai recent studiu „Cei mai doriţi angajatori”, realizat de Catalyst.

 

Astfel, 59,07% dintre respondenţii la studiu declară că salariul şi beneficiile salariale sunt importante în alegerea unui loc de muncă. Pe următoarele poziţii, ca importanţă în topul criteriilor care determină candidaţii să aplice pentru poziţiile anunţate de companii se află mediul de lucru prietenos (important pentru 37,4% dintre respondenţii la studiu), oportunităţile de promovare (26,64%), siguranţa locului de muncă (26,48%), programul flexibil (21,24%), buna reputaţie a companiei (20,83%), programele de instruire (17,33%), oportunităţile de a ocupa poziţii peste hotare (14,47%).

 

Multe companii se plâng că nu găsesc candidaţii potriviţi pentru poziţiile pe care le au libere. Pe de altă parte, mulţi candidaţi nici nu aplică – sau nu iau în serios – ofertele de pe piaţa muncii. „Deşi pachetul salarial este pricipalul criteriu în alegerea angajatorului, să fie bine plătit este doar al treilea obiectiv profesional al celor care sunt în căutarea unui loc de muncă. Atmosfera de lucru plăcută a urcat pe locul al doilea în topul criteriilor, iar acest lucru se datorează în mare măsură şi faptului că angajatorii investesc din ce în ce mai mult în realizarea de spaţii de lucru creative şi dinamice, precum şi în oferirea de opţiuni distractive pentru reîncărcarea bateriilor în timpul petrecut la job”, arată Alexandra Stancu, talent attraction & employer branding coordinator în cadrul Catalyst România.

 

Studiul „Cei mai doriţi angajatori”, realizat de Catalyst, a ajuns la a 11-a ediţie. Datele au fost colectate prin intermediul unui chestionar online completat în perioada martie – mai de aproape 11.000 de respondenţi.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.