15 joburi bine platite pentru care nu ai nevoie de facultate

Scris de  Iul 20, 2017

Complexitatea activităților economice de pe piață își păstrează baza în unele din cele mai necesare meserii pentru societate. Partea bună este că aceste meserii, pot fi dobândite în cadrul unor cursuri de calificare specifice. Echipa SmartDreamers s-a inspirat din nenumăratele situații în care mii de studenți și absolvenți doar cu noțiuni teoretice, iau cu asalt anunțurile de joburi. Pe cei care ajung la interviu, îi întreabă angajatorul: ”ce știi să faci concret? sau ce ai făcut până acum?”… Apare momentul dilemei profesionale, începi să te întrebi: am ales eu? sau au ales alții pentru mine? 

 

Bucătar

Una din cele mai căutate meserii de specializare este aceea de bucătar atât datorită naturii activității, cât și a veniturilor așteptate pentru o calificare în stiluri culinare diversificate. În funcție de durata cursurilor și tipul de bucătărie pe care îl abordează, costul acestora variază de la 1500 la 3000 de ron. În România, salariile în acest domeniu sunt cuprinse între 700 și 1500 euro, iar în străinătate salariile pornesc de la 2000 de euro. 

 

Cofetar – patiser

Aceași industrie alimentară oferă posibilitatea de specializare într-o meserie atât de dulce. Costul unor astfel de cursuri variază de la 700 la 1500 de ron, în funcție de complexitatea rețetelor învățate și varietatea acestora. Salariul unui cofetar pornește de la 500 de euro și poate ajunge până la peste 1000 de euro în funție de complexitatea specializării.

 

Barman

Poate asigura câștiguri substanțiale pentru cei care deprind tehnica de preparare a unor băuturi deosebite. Venitul pentru această activitate variază în funcție de locația în care se prestează activitatea si oscilează de la 800 la peste 1500 de euro. Avantajul fiind interacțiunea directă cu clienții, ce conduce la creșterea semnificativă a veniturilor prin bacșiș. 

 

Ospătar

O altă activitate ce aduce venituri semnificative, mai ales din perspectiva interacțiunii directe cu clienții. Deși salariile variază de la 800 la 1000 de ron, bacșișul conduce la un venit total de peste 1500-2000 de ron.

 

Recepționer

Același domeniu hotelier oferă posibilitatea de specializare în relațiile directe cu clienții, recepționerul fiind primul și ultimul angajat cu care aceștia iau contact la intrarea în unitate. Cursurile de calificare variază până la 1800 de ron și sunt oferite în cadrul școlilor menționate anterior. Veniturile aferente acestui post pot ajunge de la 1000 până la 3000 de ron, iar contactul direct cu clientul poate aduce și alte atenții din partea acestora.

 

Ghid turistic

Turismul se bazează pe acei oameni care știu să aducă clienții în locurile ce merită vizitate atât în țară, cât și peste hotare. Avantajul principal al acestui job este faptul că agenții călătoresc în locațiile minunate, la care alții poate doar visează. Veniturile însă nu sunt la fel de spectaculoase precum celălalte meserii din domeniul turistic. Acestea pornesc de la 800 de ron, doar în cazul ghizilor cu experință mare ajung să depășească 3000 de ron. Spre deosebire de cursurile oferite prin intermediul școlilor de meserii dedicate domeniul turistic, această activitate este îmbrățișată de foarte mulți absolvenți ai facultăților cu profil de geografie și turism.

 

Hair stylist

Această meserie îmbină pasiunea pentru domeniul cosmetic cu simțul artistic al fiecăruia, necesare pentru a ajunge un hair stylist de succes. Cursurile pentru această specializare ajung să coste de la 1000 până la 3000 de euro, dar veniturile sunt pe măsură, mai ales dacă cursantul se evidențiază într-un salon de renume.

 

Cosmetician

Cursurile variază din punct de vedere al costului, în funcție de specializarea dorită și pot ajunge de la 1000 de euro până la peste 2000 de euro. Saloanele menționate anterior oferă astfel de cursuri de calificare pe diferite specializări. Veniturile pot varia de la câteva sute de euro, până la peste 1000 de euro, mai ales dacă activitatea se desfășoară în străinătate.

 

Lucrător comercial

Activitatea constă într-o permanentă relație cu clienții unității în care agentul activează, de asemenea solicită bune abilități de comunicare. Cursuri de calificare pot fi urmate cu un cost cuprins între 350 și 650 de ron. Veniturile în acest domeniu pornesc de la 800 și pot ajunge până la peste 2000 de ron, în funcție de planul de salarizare.

 

Babysitter

Activitate ce necesită o persoană care să aibă capacitatea de a lucra cu copiii și multă răbdare. Prețurile cursurilor variază de la 300 la 1500 de ron, în funcție de complexitatea activităților predate. În funcție de pregătirea angajatului, câștigurile variază de la 250 la 1000 de euro.

 

Fotograf

O meserie pentru cei care au făcut din fotografie o pasiune este aceea de fotograf profesionist. Cursurile pentru deprinderea aptitudinilor tehnice pot fi urmate cu costuri cuprinse între 1000 și peste 2000 de ron. Câștigurile din această activitate ajung să depășească lunar 1000 de euro, în funcție de numărul și tipul evenimentelor pentru care se prestează. 

 

Cameraman

Din același domeniu cu precădere artistică provine și meseria de cameraman, ce presupune o investiție mai mare în echipament, care vine însă și cu câștiguri pe măsură. Pentru cursuri de calificare în montaj video, costurile sunt cuprinse între 700 și pot ajunge să depășească 1500 de ron, în funcție de durata și gradul de calificare obținut. Salariul pentru acest post poate să înceapă de la 1000 de ron și crește în funcție de specializare și experiență. 

 

Sudor

O meserie ce presupune și anduranță la efort fizic și la un mediu de lucru mai puțin confortabil. Activitatea poate fi deprinsă atât în cadrul școlilor naționale de arte și meserii, dar și în cadrul cursurilor organizate de către diverse centre industriale.
Astfel de cursuri au costuri ce variază între 700 și 2000 de ron. Veniturile în acest domeniu pot ajunge până la 1500 de euro în România, în vreme ce salariul în țările Uniunii Europene poate ajunge și la 3000 de euro. Aceste câștiguri pot crește substanțial dacă persoana este calificată în sudura în argon, ce este remunerată cu până la 4000 de euro în țară și depășește această sumă în străinătate. 

 

Lăcătuș

Cursurile au costuri cuprinse între 900 și 1200 ron, în funcție de complexitatea și durata acestora. Salariile pot ajunge la 1500 de euro în România, pentru ca în afară suma să atingă și pragul de 3000 de euro.

 

Șofer

Meseria de șofer poate să fie una foarte flexibilă, motiv pentru care devine interesantă pentru persoanele a căror calificare nu mai este căutată pe piață, sau pentru cei care nu au o calificare. Costurile pentru aceste cursuri variază între 700 și 1000 de ron, în funcție de orele de pregătire necesare pentru dobândirea tehnicii de șofat.

 

Citeste si:

---> Infrange teama de a vorbi in public cu 7 exercitii simple de oratorie

---> [interviu] cu Marian Godina - politistul blogger cu peste 100.000 like-uri online

 

Sursa: smartdreamers.ro

Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 19:31
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

articoleplatite.ro

Lasă un comentariu

Espressor Manual Barista Max Breville

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.