Cum poti obtine un job chiar daca nu ai experienta

Scris de  Sep 16, 2013

Daca ai aplicat de curand pentru un job si nu ai fost chemat la interviu este probabil din cauza ca nu ai experienta. Acesta este principalul motiv pentru care tinerii nu reusesc sa-si gaseasca un job dupa terminarea facultatii. Din fericire exista o solutie iar pentru asta o sa va redau mai jos povestea inedita a lui Larry Stybel, care a înțeles că mai există o grămadă de alte variante în care poți fi recompensat, exceptând banii. Actualmente CEO al companiei de management în carieră Stybel Peabody Lincolnshire, acesta ne prezintă modul în care a reușit să acumuleze experiența necesară la începutul carierei sale.

Chiar dacă nu e cea mai fericită soluție, la început de carieră trebuie să-ți răspunzi mai întâi la întrebarea ”eu ce învăț din asta?”…înainte de a te gândi la bani. Dacă preocuparea ta va fi propria dezvoltare, vei ajunge într-un punct în care vei fi atât de valoros, încât banii vor veni de la sine.

 

Să revenim la Larry și povestea lui.

 

Acesta lucra la o clinică comunitară, rolul lui fiind să le ofere consiliere psihologică oamenilor cu probleme comportamentale. Satisfăcut din punct de vedere profesional, dar nemulțumit de partea financiară, acesta și-a propus să devină ”Business Consultant”.

 

Dar pe măsură ce încerca să găsească un job într-o companie, Larry se lovea de refuzurile recrutorilor. Aceștia nu reușeau să ”traducă” abilitatea lui de a le oferi consiliere violatorilor, într-un skill potrivit pentru companie.

 

Surpriză! La o petrecere l-a cunoscut pe Charles Daily, antreprenor și psiholog pe zona de cultură organizațională. Charles încerca să marketizeze un nou serviciu, care își propunea să ajute companiile în luarea deciziilor privind angajările. Fiind la stadiul de start-up, problema acestui antreprenor era că nu putea să-și plătească viitorii angajați.

 

Astfel, Larry a făcut conexiunea nevoilor și i-a propus lui Charles :”Mă ofer să-i sun pe potențialii clienți pentru a le vinde produsul tău, dar insist să fiu plătit! Primul salariu va consta în denumirea jobului meu, care vreau să fie ”Business Development Associate”. Iar al doilea salariu, dacă îmi duc la bun sfârșit înțelegerea, va fi format din două elemente: o recomandare pozitivă și va trebui să-mi faci cunoștiință cu partenerii tăi”.

 

Pentru următoarele două luni Larry a dat sute de telefoane timp de două zile pe săptămână, reușind în final să obțină două întâlniri pentru doctorul Charles Daily. Niciuna dintre întâlniri nu a dus la o vânzare, dar acesta i-a spus lui Larry: ”jobul tău a fost să obții întâlniri, era treaba mea să le transform în vânzări.”

 

Respectând condițiile convenite la începutul colaborării, doctorul Daily i-a făcut cunoștință lui Larry cu câțiva dintre partenerii lui, prezentându-l într-o notă pozitivă, ca fiind titularul poziției de ”Business Development Associate”.

 

Din exemplul lui Larry se pot extrage următoarele recomandări:

 

- Caută o companie mică cu o idee de business bună.

- La începutul colaborării, trebuie stabilită foarte concret răsplata pe care o vei primi.

- Salariul nu se măsoară doar monetar, ci poate fi sub multe alte forme. Remunerația se referă la ”valoarea pe care o primesc pentru valoarea pe care o ofer”. Iar dacă definești valoarea gândindu-te doar la bani, ratezi o mulțime de oportunități.

 

Citeste continuarea articolului pe www.smartdreamers.com 

 

Sursa foto : latinamericancargo.net

Tudor Perian

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.