De ce sa ai un domeniu web propriu?

Scris de  Dec 02, 2013

Un nou trend în ascensiune, în ceea ce privește mediul online, este crearea propriului domeniu web. Acesta a devenit accesibil din punct de vedere financiar, astfel încât tot mai mulți tineri, în special studenți, preferă să-și creeze unul. Platforma web este utilă celor care vor să-și posteze creațiile în mediul online, să-și prezinte activitatea curriculară și, bineînțeles, extra-curriculară, dar și celor care vor să-și exprime creativitatea, într-un mediu fără granițe.

Ce este un domeniu web? Acesta este o adresă virtuală, o înșiruire unică de caractere, atribuită unei adrese IP a unui server permanent conectat la internet. Fiecare nume de domeniu este unic, neputând exista mai multe adrese web cu același nume.

 

Dacă ești o fire creativă, aceasta este soluția pentru o promovare de succes, deoarece mediul online este locul ideal pentru reclamă la nivel global, cu minim de investiție. Este locul ideal pentru a-ți personaliza și publica creațiile artistice. Cumpărându-ți propriul tău domeniu web, vei avea un site cu numele ales de tine, al cărui principal beneficiu va fi că oamenii vor găsi munca ta mult mai ușor.

 

Cum faci rost de unul? În primul rând, trebuie să vezi ce extensie ți se potrivește. Orice nume de domeniu are obligatoriu și o extensie. Aceasta este dată în general de specificul site-ului care rulează pe servere în spatele numelui de domeniu. Astfel, un site din România are extensia .ro, cum un site din SUA poate avea extensia .us. Dar folosirea extensiei atribuită țării de apartenență a posesorului numelui de domeniu nu este obligatorie.

Cele mai folosite extensii sunt:

.ro (extensia pentru nume de domenii românești)
.com (extensia pentru nume de domenii comercial, dar nu numai)
.net (extensia pentru nume de domenii pentru rețelele de calculatoare)
.info (extensia pentru nume de domenii pentru site-uri de informare și știri)
.org (extensia pentru nume de domenii pentru organizatii non-profit)
.biz (extensia pentru nume de domenii pentru site-urile de afaceri)

 

Așadar, poți să îți creezi un domeniu web, înregistrându-te pe:

- site-uri străine:

www.godaddy.com

www.name.com

www.101domain.com

- site-uri românești:

 www.inregistrare-domenii.ro

 www.tlh.ro

 www.clausweb.ro

Aceste site-uri au diferite oferte, trebuie doar să vezi ce ți se potrivește mai bine.

 

Dacă ai deja un blog, ți-l poți transforma într-un domeniu web, fiind un mod de promovare a muncii tale mai ieftin și mai ușor de accesat de către ceilalți.

 

Este un mod ușor de a-ți face publicitate și de a arăta lumii virtuale ceea ce poți și ceea ce ești. Investești niște bani la început, dar datorită puterii de promovare a internetului, vei investi în tine, reușind astfel să te afirmi și să ieși din anonimatul rețelelor de socializare și a blog-urilor.

 

Sursa: webhosting4.net

Sursa foto: cugetliber.ro

Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2013 23:09
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.