Atentie! Angajatorii te verifica mai intai pe retelele de socializare

Scris de  Mai 07, 2014

Ai grijă ce postezi pe site-uri de socializare dacă vrei să îți găsești un job bun deoarece Rogalski Damaschin Public Relations si HR Manager au realizat în luna aprilie al acestui an un chestionar la care au răspuns 65 de specialiști în HR din România.

 

Rezultatele acestor chestionare arată că 84% dintre persoanele de HR iau în considerare tipul de informații împărtășit de candidați, comentariile sau fotografiile publicate de aceștia. Trebuie să fii atent la ce postezi pe site-urile de socializare pentru că te poate descalifica din prima.

O proporție de 52% dintre specialiștii în recrutare din Romania verifică profilurile de Facebook ale candidatilor, 8 din 10 considerând că profilurile de LinkedIn și Facebook joacă rolul unei cărți de vizită.

 

70% dintre angajatori se folosesc de motorul de căutare Google pentru a tria candidații, însă abia în faza finală a procesului de selecție. Doar 30% dintre specialiștii în HR verifică ce apare pe Google referitor la un candidat înainte de a-l chema la interviu.

 

44% dintre angajatori verifică profilul de LinkedIn nu doar pentru a cerceta experiența profesională a candidaților sau recomandările acestora, ci și pentru a extrage trăsături de personalitate, în funcție de tipul de informație împărtășit pe această rețea. De asemenea, 59% dintre specialiștii în recrutare considera LinkedIn un canal principal, iar 1 din 2 îl consideră unul dintre cele mai relevante medii de selecție.

 

Citește și:

8 moduri de a-ti folosi contactele in gasirea unui job

Cele 4 pacate capitale ce trebuie evitate pe LinkedIn

Cum sa obtii jobul visat cu LinkedIn

 

Sursa: hipo.ro

Sursa foto: socialmediasmarketing.com

Ultima modificare Miercuri, 07 Mai 2014 11:50
Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.