Se redeschide gradina Boema

Scris de 

Grădina Boema, una dintre cele mai celebre locații din centrul Clujului îşi deschide porţile în 21 martie, în urma unei colaborări a Asociației Studenților Arhitecți și Asociația Photo România.

Parteneriatul presupune reabilitarea construcției, urmând ca grădina să fie repusă în circuitul socio-cultural al Clujului și să fie deschisă publicului larg în luna mai, odată cu Zilele Arhitecturii și Photo Romania Festival.

”Loading Boema 5%” reprezintă un eveniment simbolic care va marca demararea procesului de readucere a clădirii de pe strada Iuliu Maniu în atenția publicului clujean, printr-un proiect propus în cadrul unui workshop realizat de Asociația Studenților Arhitecți Cluj Napoca, la care au participat studenți de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Universitatea de Arte și Design și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară-secția Peisagistică,coordonați de echipa atelierMASS – Marius Moga și Silviu Aldea(arhitectură), Radu Morar(sculptură), Kallo Angela(instalație și performance) și Septimiu Jugrestan(sculptură).

 

La eveniment vor avea loc scurte prezentări ținute de studenții care au participat la realizarea proiectului, a intențiilor acestora legate de clădire, un concert de cameră suținut de studenții de la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” și un mic bufet suedez.

 

Studenţii implicați în proiectul ”Grădina Boema”, şi-au propus, încă din toamna anului trecut, să realizeze un "traseu artistic" al casei, traseu care să cuprindă diferite expoziţii, instalații și scenografii care să ajungă în fiecare încăpere a clădirii, din subsol până în pod.

 

Scopul final al proiectului studenţilor este de a promova Grădina Boema, iar între 15 şi 19 mai, cu ocazia Zilelor Arhitecturii și Photo Romania Festival, curtea să fie deschisă publicului şi să găzduiască expoziţii,concerte și piese de treatru, să redevină spaţiul boem ce a fost odată.

 

La evenimentul din 21 martie vor fi prezente toate persoanele implicate precum și oficialități locale. Sunt invitați să participe toți cei care sunt interesați de acest proiect și doresc să ia parte la redeschiderea Grădinii Boema.

 

Iata cum arata acum gradina :

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.