Masteratul de Traductologie-Terminologie al UBB - in reteaua European Master’s in Translation

Scris de 

Universitatea Babeș-Bolyai se află din nou în topuri importante. De această dată, Facultatea de Litere, UBB, este cea care ne arată că se poate învățământ la standarde foarte înalte.

Site-ul Comisiei Europene a publicat săptămâna aceasta lista universităților europene care au primit eticheta de calitate EMT (European Master’s in Translation) pentru programele de traducere la nivel de masterat pe care le oferă şi, din nou, METT UBB (Masteratul European de Traductologie-Terminologie din cadrul DLMA-Departamentul de Limbi Moderne Aplicate-Facultatea de Litere), este singurul program de master românesc selecţionat în reţeaua EMT.

 

Au fost evaluate 114 candidaturi, dintre care au fost selecţionate 65. Acestea sunt programele de masterat din 21 de state membre care vor forma noua rețea EMT din următorii cinci ani. În cadrul rețelei EMT, universitățile partenere se întâlnesc, fac schimb de bune practici definesc competenţele traducătorilor şi ale formatorilor de traducători de nivel înalt,  stabilesc strategii și dezbat evoluțiile viitoare în domeniu.

 

Sursa: http://transilvaniareporter.ro

Sursa foto: cluj.info

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook