Impactul defectelor congenitale ale inimii

Scris de 

O inima normala are valve, artere si camere care transporta sangele intr-un patern de circulatie: corp – inima – plamani – inimi – corp. Cand toate camerele si valvele functioneaza corespunzator, sangele este pompat prin inima catre plamani, pentru oxigen, inapoi la inima si, apoi, in restul corpului, pentru a transporta oxigenul.

 

Atunci cand valvele, camerele, arterele si venele sunt malformate, acest patern si circulatie poate fi deficitar. Defectele congenitale ale inimi sunt malformatii care pot fi prezente la nastere. Acestea pot avea, sau nu, un efect distrugator asupra sistemului circulator al unei persoane. Puteti citi mai multe despre acest subiect in articolul Defectele copilului la nastere.

Defectele congenitale ale inimii reprezinta probleme structurale ale acesteia, prezente de la nastere . Ele rezulta atunci cand are loc un incident in timpul dezvoltarii inimii imediat dupa concepere si, adeseori, inainte ca mama sa fie constienta ca este insarcinata. Defectele variaza in severitate de la probleme simple, cum ar fi „ gauri ” intre camerele inimii, pana la malformatii mult mai serioase, cum ar fi absenta completa a uneia dintre camere sau valve. A avea un defect congenital al inimii poate, de asemeni, sa mareasca riscul de a dezvolta anumite conditii medicale.

Complicatii asociate :

- hipertensiune pulmonara;

- aritmie;

- endocardita infectioasa;

- anticoagulare;

- insuficienta congestiva cardiaca.

Intrebari despre defectele congenitale ale inimii

 1. Sunt toate problemele inimii la copii congenitale?

Nu, dar majoritatea sunt. In general, sunt trei categorii de posibile probleme ale inimii in timpul copilariei, si anume defecte structurale, leziuni dobandite si perturbari ale ritmului cardiac. Aceste defecte sunt, de obicei, dar nu intotdeauna, diagnosticate devreme in viata. Rareori, problemele de inima din copilarie nu sunt congenitale, dar leziuni la nivelul inimii pot aparea in timpul acesteia, datorita infectiilor. Acest tip de boala a inimii este numita „dobandita”, putand include boala „Kawasaki” si febra reumatica. Copiii pot, de asemeni, sa fie nascuti sau sa dezvolte probleme ale ritmului cardiac, cum ar fi batai ale inimii lente, rapide sau neregulate, stiute ca aritmii.

 2. Cine risca sa aiba un copil cu defecte congenitale ale inimii?

Oricine poate avea un copil cu un defect congenital al inimii. Din 1.000 de nasteri, 9 copii vor avea o forma de tulburare congenitala a inimii, majoritatea dintre ele fiind intr-o forma usoara. Daca tu sau alti membri ai familiei ati avut, deja, un copil cu un defect al inimii, atunci riscul de a naste un astfel de copil poate fi mai ridicat.

3. De ce apar defectele congenitale ale inimii?

Nu se stie, de cele mai multe ori. Desi motivul defectelor este presupus a fi genetic, sunt descoperite putine gene care sunt legate de prezenta unor defecte ale inimii. Rareori, ingerarea unor droguri si aparitia unor infectii, in timpul sarcinii, poate cauza defecte.

4. Cum imi pot da seama ca fiul sau fiica mea are un defect congenital al inimii?

Bolile de inima severe devin, in general, evidente in timpul primelor luni de viata de dupa nastere. Unii bebelusi au o piele de culoare albastruie sau sufera de o tensiune scazuta, la scurt timp dupa nastere. Alte defecte cauzeaza dificultati de respiratie, probleme de hranire sau o crestere slaba in greutate. Defectele minore sunt, adeseori, diagnosticate la o examinare de rutina. Rareori acestea cauzeaza simptome. In timp ce murmurul inimii este, de obicei, normal la copii, rareori poate fi din cauza unor defecte.

5. Cat de bine pot functiona persoanele cu defecte congenitale ale inimii?

Practic, toti copiii care au defecte simple supravietuiesc in viata adulta. Desi capacitatea de exercitii fizice poate fi limitata, majoritatea persoanelor duc o viata normala sau aproape normala. Acolo unde au loc leziuni mai complexe, limitarile sunt normale. Unii copii cu boli congenitale ale inimii sufera de intarzieri de dezvoltari sau alte dificultati de invatare.

6. Care este impactul social sau financiar al defectelor congenitale de inima?

Un tratament de succes necesita o ingrijire foarte specializata. Bolile congenitale de inima necesita resurse financiare extinse, atat in spital, cat si in afara acestuia. Copiii care sufera de intarzieri de dezvoltare necesita, de asemeni, resurse ale comunitatii si scolii, pentru a atinge o functionare optima.

7. Care este impactul bolilor congenitale de inima asupra familiei?

Prezenta unui defect congenital al inimii are ca rezultat, adeseori, o povara emotionala si financiara enorma asupra familiilor tinere, intr-un moment foarte vulnerabil. Educarea pacientului sau a familiei reprezinta o parte importanta a unei ingrijiri de succes.

 

Sursa foto : drkimfoster.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.