Cel mai mare turneu studentesc de dezbateri din tara este gazduit de UBB

Scris de 

Universitatea Babeş-Bolyai şi ARDOR Transilvania organizează cel mai mare turneu internaţional de dezbateri pentru studenţi din România şi unul dintre cele mai mari de acest gen din Europa de Est. Turneul Babeş-Bolyai University Open (BBU Open) va reuni, în zilele de 11 şi 12 iulie, la Cluj, 50 de echipe şi 20 de arbitri reprezentanţi ai unor universităţi din întreaga Europă.

„Competiţia va fi condusă de o echipă de directori de turneu, formată din cei mai prestigioşi membri ai comunităţii internaţionale de dezbateri, câştigători şi organizatori ai unora dintre cele mai mari campionate din lume. Toate dezbaterile din cadrul competiţiei se vor desfăşura în limba engleză, în formatul British Parliamentary, cel mai răspândit format de dezbateri din lume”, informează un comunicat transmis miercuri AGERPRES de către Biroul de presă al UBB.

 

Turneul BBU Open este organizat în parteneriat cu patru dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai: Facultatea de Drept, Facultatea de Studii Europene, Facultatea de Geografie şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Ceremonia de deschidere va avea loc azi, 11 iulie, ora 16:00, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde se vor desfăşura şi cele 5 runde preliminare şi semifinalele de vineri şi sâmbătă. Cele mai bune 4 echipe se vor califica în finala care va avea loc sâmbătă seara, de la ora 20:00, la Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai.

 

„Finala de sâmbătă va fi un eveniment organizat după modelul Oxford Debates, iar tema finalei va fi anunţată cu 15 minute înainte de începerea dezbaterii. Universitatea Babeş-Bolyai este partenerul educaţional al BBU OPEN, continuând susţinerea programului său de dezbateri pentru studenţi. Acest program, care funcţionează sub titulatura BBU Debate Society, are o vechime de 18 ani, fiind rezultatul unui parteneriat unic în ţara noastră, între Universitatea Babeş-Bolyai şi ARDOR Transilvania”, se mai arată în comunicat.

 

Anul trecut Universitatea Babeş-Bolyai a ajuns pe locul 24 în World Debate Rankings - singurul clasament acceptat în domeniu, care stabileşte ierarhia primelor 900 de universităţi din lume la dezbateri. Totodată, la începutul acestui an, una din echipele Universităţii Babeş-Bolyai, formată din Octav Buta şi Radu Cotarcea, a reuşit să ajungă până în finala Campionatului Mondial de Dezbateri, în timp ce echipa formată din Ioana Stupariu şi Călin Mureşanu a ajuns până în semifinale.

 

Sursa: edumanager.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.