Tabere la mare oferite de ANOSR studentilor defavorizati

Scris de 

ANOSR, adică Alianța Națională a Organizațiilor Studențești, sprijină studenții cu venituri reduse, orfanii, cei cu dezabilități, de ednie rromă, proveniți din mediul rural sau din casele de plasament familial prin oferirea unor locuri în tabără la mare, în Vama Veche, puse la dispoziție de Ministerul Tineretului și Sportului.

În fiecare an, MTS pune la dispoziția structurilor care promovează voluntariatul în rândul studenților un număr de locuri în tabară. ANOSR, ca principal promotor al echității și incluziunii în învățământul superior, a ales să folosească aceste locuri pentru a veni în sprijinul studenților cu probleme sociale, trăgând astfel un semnal de alarmă asupra dificultăților pe care aceștia le întâmpina în urmarea studiilor universitare și a importanței luării de măsuri active pentru integrarea lor în mediul universitar.

 

Studenții doritori trebuie să completeze până la data de 5 august un formular și să trimită online o serie de documente justificative prin care să facă dovada încadrării în cel puțin una din categoriile vizate. Informații complete despre acest proces pot fi gasite pe pagina web a federației - www.anosr.ro.

 

Pe lângă sejurul de 5 zile de la malul mării, studenții care vor primi un loc în taberele ANOSR vor putea participa la o serie de activități și dezbateri în care se vor discuta problemele cu care se confruntă categoriile defavorizate de studenți.

 

Conform unor cifre publicate de ANOSR la începutul anului, 40% din studenții înmatriculați în primul an de studiu nu ajung să finalizeze studiile, cei mai mulți ajungând în situația aceasta fie din cauza problemelor financiare, fie din lipsă de consiliere și orientare, fie din probleme de integrare în mediul academic.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.