Specializarea in agronomie iti poate aduce un salar de 3.500 lei

Scris de 
Absolvenţii de facultate cu profil agricol au şansa de a beneficia de un loc de muncă bine plătit imediat după absolvire dacă au avut parte de stagii de practică făcute „ca la carte” – aceasta a fost una dintre concluziile celei de-a XII-a ediţii a dezbaterii HR Insider, întâlnirea lunară pe teme de resurse umane organizată de ZF Corporate.

“În domeniul nostru, ies din facultate copii care sunt tobă de carte, dar care au foarte puţine şanse să facă stagii practice. Există un decalaj între ceea ce înseamnă programa şcolară şi nevoia din industrie, pe care încercăm să îl micşorăm prin resurse proprii. (...) Pentru un absolvent care a făcut practică în sectorul distribuţiei de inputuri pentru agricultură, salariile variază foarte mult, dar pot începe de la 2.000 de lei net şi pot ajunge până la 3.500 de lei”, a spus Dan Cârciurmaru, HR Business Partner SEE BU în cadrul producătorului de seminţe agricole Euralis. El a fost prezent săptămâna trecută la HR Insider, dezbaterea lunară pe teme de resurse umane organizată de ZF Corporate (serviciul de ştiri cu plată al Ziarului Financiar), organizată pe tema „Ce specializări se caută pe piaţa muncii, dar nu se învaţă în şcolile, liceele şi facultăţile din România?”.

 

Interesul pentru agronomie a tot crescut in ultimii sapte ani pentru ca absolventii pot sa obtina bani europeni. Cei care vor sa acceseze fonduri prin programul "Instalarea tinerilor fermieri" au nevoie de o diploma de inginer agronom.

 

Student in anul doi, la facultatea de agricultura, Andrei a crescut într-o ferma, muncind cot la cot cu bunicii săi. "Mi-am dorit sa lucrez in domeniu si mai mult sa continui ce a inceput bunicul meu in '94", spune el. La numai 21 de ani Andrei are in arenda 30 de hectare de teren agricol pe care cultiva grau porumb sau floarea soarelui. Si pana va obtine diploma de inginer agronom vrea sa adune 100 de hectare pentru a putea accesa fonduri europene. Prin programul instalarea tanarului fermier Andrei ar putea obtine 50.000 de euro.

 

Sursa: stirileprotv.ro, zf.ro

Sursa foto: agronomy.k-state.edu

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.