Caravana LSRS si-a inceput traseul si sprijina tinerii care vor sa studieze in strainatate

Scris de 

În ziua de azi, din ce în ce mai mulți tineri iau în considerare să părăsească hotarele țării în vederea efectuării studiilor în străinătate, pentru ca ulterior să își construiască o carieră și, implicit, să își asigure un trai mai bun decât le oferă situația din România. Însă marea majoritate a tinerilor e descurajată să pășească pe tărâmuri necunoscute, neștiind dacă decizia este cea mai bună, astfel că pentru mulți dintre gândul plecării rămâne la stadiul de dorință. 

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) va organiza între 27 august și 21 septembrie o nouă ediție a Caravanei LSRS. Succesul din anii anteriori și reușita ediției din primăvara lui 2014 au demonstrat că interesul tinerilor români pentru studiile peste hotare este din ce în ce mai mare și nevoia de informații a acestora crește proporțional. De aceea, ediția de toamnă a Caravanei LSRS va păstra în mare parte formula care a consacrat acest proiect, dar va merge mai departe pentru a le oferi participanților accesul direct la informațiile care le sunt necesare.

 

Caravana LSRS 2014 – ediția de toamnă constă în organizarea unor seminarii ce au ca scop informarea, ghidarea și susținerea tinerilor cu privire la oportunitățile academice internaționale. Seminariile sunt susținute de studenți sau absolvenți români din străinătate și vor consta în prezentarea pașilor necesari în realizarea unei aplicații de succes la o universitate din afara României, precum și împărtășirea experiențelor de studiu și trai peste hotare.

 

Noutatea toamnei constă în organizarea unor mini-conferințe în paralel cu seminariile obișnuite pe tema studiului în străinătate. Structura acestor mini-conferințe va fi mai elaborată și mai interactivă, menită să implice activ participanții în procesul de informare. Pe lângă prezentarea studiilor în străinătate și a oportunităților oferite de diferite țări pentru studenții internaționali, la aceste mini-conferințe vor participa speakeri consacrați care au absolvit universități din străinătate și cu care tinerii prezenți să poată discuta direct despre ce înseamnă studiul la universitatea respectivă și experiența academică în străinătate. De asemenea, se vor organiza workshop-uri pe teme precum procesul de aplicație, scrisoarea de intenție, posibilitățile de finanțare etc., precum și sesiuni de networking informal.

 

Caravana LSRS 2014 – editia de toamnă va ajunge în taberele studențești și școlare de la Eforie Sud, Costinești, 2 mai, Vama Veche și Bușteni precum și în orașele mari din țară, pentru a asigura posibilitatea pentru cât mai mulți tineri interesați de a participa la aceste seminarii și mini-conferințe. Astfel, Caravana va trece prin: Baia Mare, Cluj, Craiova, Caracal, Brașov, Bucuresti, Sighișoara, Sibiu, Iași, Timișoara, Pitești și Arad.

 

Sursa: http://smartdreamers.com/blog

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook