Imprimă această pagină

Lansarea Proiectului "Participarea la luarea deciziilor. Reducerea Violentei în Scoli. "

Scris de 

Institutul Român pentru Acțiune, Instruire și Cercetare în Domeniul Păcii PATRIR, reprezentat de doamna Ruxandra Tănase, în funcția de director, are bucuria de a anunța începerea proiectului Participarea la luarea deciziilor. Reducerea Violenței în Școli. Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

 

Proiectul va fi implementat de PATRIR, împreună cu partenerii Norwegian Peace Council, din Norvegia și Nansen Dialogue Centre, din Serbia și se va desfășura în perioada iulie 2014 - aprilie 2016. Prin acest proiect va fi mobilizat un grup de lucru multi-sectorial, format din 20 de persoane din Cluj-Napoca. Acestea, împreună cu echipa de proiect și experții externi, vor analiza fenomenul violenței școlare, vor organiza consultări publice și campanii de conștientizare pe această tematică și vor crea parteneriate inter-sectoriale. Acestea vor ajuta la îmbunătățirea politicilor locale de prevenire și combatere a violenței școlare, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

 

 

Necesitatea inițierii acestui proiect reiese din faptul că actele de violență înregistrate de către reprezentanții Ministerului Educației Naționale în școlile din România a atins cote alarmante. Astfel, în baza unui raport realizat de Ministerul Educației Naționale care vizează anul școlar 2011/2012, a reieșit că pe parcursul acestuia au fost raportate (oficial) 14.313 cazuri de violență, cu o medie de 80, 41 acte de violență raportate oficial pe zi.

 

 

Ținta principală a proiectului este aceea de a reduce nivelul de violență în rândul tinerilor – elevi cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani – prin îmbunătățirea politicilor de prevenție și combatere a acestor fenomene, existente în prezent la nivel local, în Cluj-Napoca.

 

 

Detalii despre proiect pot fi găsite și online la adresa: http://patrir.ro/depd-engagements/pdrvs sau pe pagina de Facebook la: www.facebook.com/PDRVS

 

 

Titlul complet al proiectului este: Participarea la luarea deciziilor: Reducerea violenței în rândul tinerilor prin îmbunătățirea politicilor de prevenire și combatere a violenței în școli la nivel local. Proiectul nostru este susținut cu suma de 69 376, 80 Euro, prin granturile SSE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Bianca Gângă

Content Writer la Campuscluj.ro şi mândră de asta. Blogger ocazional şi şoricel de bibliotecă. Rockoholic, coffeeholic, chocoholic, funholic şi pasăre de noapte.

Website arylequine.wordpress.com