Diploma de licenta pentru un job mai bun in viitor

Scris de 

De ce își doresc studenții o diplomă de licență? Simplu: 8 din 10 studenţi și-o doresc pentru a obţine un job mai bun în viitor. Aşa arată studiul Sodexo Universitary Lifestyle Survey, ediţia 2014, privind comportamentul academic şi social al studenţilor. Acesta urmăreşte motivaţiile în alegerea unei universităţi, presiunile financiare şi sociale ale studenţilor, atitudinea acestora faţă de educaţia superioară, precum şi aşteptările pe care le au după absolvire.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 2.000 de studenţi în cadrul a peste 140 de universităţi din Marea BritanieAproximativ 6.000 de români studiau în cadrul universităţior din Marea Britanie în anul universitar 2013- 2014. Studenţii care urmează o facultate în Marea Britanie estimează că vor avea datorii financiare la momentul absolvirii. Aproape 1 din 5 studenţi (17%) se aşteaptă să acumuleze datorii pentru studii mai mari de 50.000 de euro. Îmbunătăţirea şanselor de a obţine un loc de muncă mai bun este motivul pentru care 76% dintre studenţi urmează cursuri universitare, în timp ce 62% speră ca astfel să îşi asigure venituri mai mari.

 

Pe de altă parte, a învăţa reprezintă principala prioritate pentru majoritatea studenţilor înscrişi în cadrul universităţilor din Marea Britanie. Aproape trei sferturi (74%) petrec zilnic între două şi cinci ore la cursuri, seminarii şi laboratoare şi 72% alocă zilnic studiului individual între două şi cinci ore. Aproximativ 18% petrec între şase şi opt ore pe zi la cursuri, seminarii şi laboratoare, dublu faţă de procentul înregistrat în urmă cu doi ani.

 

Interesul crescut acordat studiului se reflectă şi în diminuarea numărului de ore lucrate în regim part-time de studenţi. Doar 36% spun că lucrează săptămânal între 11 şi 20 de ore, comparativ cu 55% în 2004, în timp ce 53% lucrează mai puţin de 10 ore într-o săptămână, în creştere de la 36% în 2012.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.