Spune NU cersetoriei! Sustine campania organizata de Primaria Cluj!

Scris de 

Primăria Cluj-Napoca s-a hotărât, în sfârșit, să facă ceva pentru a combate cerșetoria din orașul nostru frumos; astfel că va iniția o campanie de combatere a acesteia, iar în acest sens a achiziționat 10.000 de stickere care vor fi lipite în tot orașul.

Cele 10.000 de stickere vor costa 1.300 de lei și vor avea mesaje de geul: ”Nu daţi bani cerşetorilor. La Cluj nu se moare de foame!”.

 

Achiziționarea acestor stickere a fost aprobată de Consiliul Local Cluj-Napoca: ”Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat proiectul de hotărâre de începere, de la 1 septembrie, a campaniei de prevenire şi combatere a cerşetoriei care prevede realizarea unor panouri şi afişe care să fie amplasate în locurile publice, precum şi în mijloacele de transport, cu mesaje prin care oamenii să fie îndemnaţi să nu mai ofere bani cerşetorilor, ci să sesizeze, la telefonul Poliţiei Locale, situaţiile întâlnite. Vor fi amplasate 50 de panouri indicatoare în zonele intens populate de cerşetori, din centru sau zonele spitalelor, vor fi tipărite 1.000 de afişe pentru mijloacele de transport în comun şi 50.000 de stickere care vor fi lipite în oraş”, a declarat consilierul Claudia Anastase, cea care a inițiat proiectul, în luna septembrie 2014.

 

De asemenea, va fi realizată o hartă a cerșetoriei și se va ști exact câți cerșetori sunt în Cluj-Napoca, astfel că poliția locală va fi dotată pe măsura numărului celor care trăiesc din mila publică.

 

”Situaţia cerşetoriei trebuie rezolvată urgent, cu atât mai mult cu cât Cluj-Napoca va deţine în 2015 titlul de Capitală Europeană a Tineretului, când se aşteaptă zeci de mii de turişti, iar în perioada următoare se va închide rampa de gunoi de la Pata Rât. Din informaţiile adunate de poliţie rezultă că 90 la sută dintre cerşetori nu sunt din judeţul Cluj şi care vin în municipiu susţinând că, aici, oamenii sunt mai generoşi”, a menţionat Claudia Anastase. 

 

Sursa: stiridecluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.