Laureatul Nobel, Stefan W. Hell, omagiat de UBB

Scris de 

Institutul de Cercetări Experimentale în Bio-Nano-Științe organizează, în perioada 16-17 octombrie 2014“Zilele porților deschise”, manifestare care se desfăşoară, în acest an, sub titlul „FIZICA ÎN SLUJBA VIEŢII” și se dorește a fi și un omagiu adus Fizicianului Stefan W. Hell.

Cu această ocazie, cei interesați vor putea vizita laboratoarele institutului, dotate cu echipamente de ultimă generație printre care și un microscop de fluorescență, unicat în România.

 

Contribuțiile lui Stefan W. Hell la cunoașterea lumii vii la nivel nanometric vor fi evocate în cadrul Simpozionului care va avea loc vineri, 17 octombrie, de la ora 12, în sala de seminarii știintifice a Institutului. În cadrul simpozionului vor susţine prezentări: Acad. Octavian Popescu – directorul Centrului de Biologie Moleculară, Prof. Simion Aștilean – directorul Centrului de Nanobiofotonică și Spectroscopie Laser si Cercet. dr. Teodora Scheul- doctorand stagiar în laboratorul Profesorului Stefan Hell.

 

Stefab W. Hell s-a născut în România, la Arad, în anul 1962 și a început studiile la Universitatea Heidelberg din Germania în anul 1981 unde a început ulterior, în 1990, titlul de doctor în fizică. A activat în Laboratorul European de Biologie Moleculară din Heidelberg (1991-1993), la Universitatea Turku din Finlanda (1993-1996) și la Universitatea Oxford, din Anglia (1994). În prezent este director al institultului Max Planck pentru Chimie Biofizică, din  Gotting și diviziei de Microscopie Optică de Înaltă-Rezoluție a centrului German de Cercetare a Cancerului, din Heidelberg, Germania. Din 2012 este membru de onoare al Academiei Române.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.