„Uite Ebola! Nu-i Ebola” - Trei studenti straini de la UMF pusi sub investigatii medicale

Scris de 

Ieri toate zialele online și chiar și televiziunile aveau în plin plan știrea că la Cluj trei studenți de la UMF sunt puși sub observații medicale pentru că ar fi suspecți de Ebola. Astăzi apele s-au mai calmat, jurnaliștii s-au săturat să se joace cu discriminarea și nu pentru că nu are avea ce să scrie - ar putea dezminți știrea, pentru că sursa de la care ar fi plecat declarația s-ar putea să nu fie adevărată.

Ieri se zicea că trei studenţi africani, care au fost în vacanța de vară plecați acasă, sunt monitorizați. Problema era că unul dintre ei e de negăsit și nu răspunde nici la apelurile telefonice efectuate.

 

La UMF Cluj studiază șase studenți și șapte rezidenți, originari din Senegal, Congo, Coasta de Fildeş şi Camerun. ”Dintre aceştia, un student nu s-a prezentat la şcoală, iar un medic rezident, care a ajuns în România, dar nu mai ştim nimic de el. Nu ne răspunde la apeluri. Din grupul ţintă fac parte trei persoane, care au fost plecate peste vară în ţările de origine. Doi din cei trei au fost chemaţi la Spitalul de Boli Contagioase unde au fost investigaţi şi li s-a pus în vedere să anunţe de urgenţă autorităţile medicale dacă apar simptomele specifice febrei hemoragice produse de Ebola. 

Cei doi nu au niciun fel de probleme şi sunt declaraţi sănătoşi. Al treilea, este medicul rezident despre care nu ştim nimic şi care nu s-a prezentat la cursuri. În prezent, facem, cercetări să aflăm unde este”, spune conducerea UMF Cluj.

 

Acestea fiind spuse, după ce știrea a luat amploare, reprezentanții Spitalului de Boli Contagioase au fost extrem de revoltați și au spus că la ei nu s-au făcut analize studenților. ”Nu cred că cei de la UMF Cluj au făcut aceste declarații”, a spus Mihaela Lupse, directorul medical al Spitalului de Boli Contagioase Cluj. Ea nici nu a putut prezenta vreo probă că cei doi studenți au fost la spital la analize.

 

Sursa: stiridecluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.