Votul studentilor din Hasdeu a costat duminica 50 lei

Scris de 

Mai mulți studenți din Cluj-Napoca au postat pe paginile lor de Facebook mesaje prin care își îndeamnă colegii să nu-și vândă votul la alegerile prezidențiale. Pe Facebook au apărut mesaje prin care studenții reclamă faptul că în campusul Hașdeu s-a oferit câte 50 de lei celor care au votat cu Victor Ponta; pentru a intra în posesia ”premiului” aceștia fiind nevoiți să prezinte o fotografie cu buletinul de vot.

“În Haşdeu se oferă 50 de lei pentru un vot cu Ponta. Există o listă în Haşdeu unde te înscrii şi fotografiezi totul. La final îţi iei banii. Nu e corect”, a declarat un student pentru Ziarul Clujean.

 

Pe unul dintre grupurile de Facebook dedicate Campusului Hașdeu din Cluj-Napoca, alți studenți își îndeamnă colegii să nu se lase cumpărați pentru 50 de lei și să voteze corect, cum îi îndeamnă conștiința.

 

Contactat pentru a comenta aceste acuzații, purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horia Nasra a declarat că ”Sunt niște neadevăruri şi PSD nu are legătură cu aşa ceva.”

 

”Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor informaţii conform cărora în zona Complexului Studenţesc Haşdeu, mai mulţi studenţi au fost ademeniţi cu suma de 50 de lei pentru a vota cu candidatul Victor Ponta, existând chiar liste pe care studenţii s-au putut înscrie, reprezentanţii ACL Cluj au formulat o sesizare telefonică la numărul de urgenţă al Poliţiei, 112, prin care s-a solicitat deplasarea unui echipaj în locaţia amintită mai sus, pentru a verifica veridicitatea acestor informaţii”, spun reprezentanții ACL, prin intermediul unui comunicat de presă.

 

Reprezentanții PSD spun, însă, că liderii ACL ar fi cei care ar încerca să cumpere voturile studenților. ”PSD Cluj-Napoca atrage atenția opiniei publice asupra dezinformărilor promovate de partidele de dreapta din Cluj-Napoca, membrii acestora ajungând în situația penibilă a hoților care strigă hoții! În ultimele două ore mai mulți studenți din Cluj-Napoca au sesizat faptul că membrii ai partidelor de dreapta mobilizează studenții la vot, oferindu-le bani cu titlu de mită electorală, o metodă de înțelegere a democrației după chipul și asemănarea lui Horea Uioreanu și Sorin Apostu”, spune purtătorul de cuvânt al PSD Cluj, Horia Nasra, tot printr-un comunicat de presă trimis la redacție.

 

Sursa: someseanul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.