Studentii au week-end prelungit pentru a merge acasa sa voteze

Scris de 

Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Educaţiei de a le acorda studenţilor două zile libere, vineri şi luni, pentru a putea vota în localităţile de domiciliu. Astfel, studenţii vor avea un week-end de 4 zile, în perioada 14 – 17 noiembrie.

Decizia vine după ce în turul unu, mai mulţi studenţi din provincie care învaţă în Bucureşti au reclamat aglomeraţia de la o secţie de votare din campusul Regie.

 

Turul II al alegerilor prezidenţiale are loc duminică, 16 noiembrie. Între timp, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR)  îi îndeamnă pe studenţi să iasă la vot.

 

Preşedintele  ANOSR, Cristi Popescu, a declarat că speră ca studenţii să nu se relaxeze şi să participe în număr la fel de mare la vot. “Sper ca această decizie să nu afecteze participarea la vot a studenţilor, ci să ajute doar la evitarea cozilor prea lungi. Ne temem că vor fi mulţi care vor profita de patru zile libere ca să meargă să se relaxeze la munte sau în altă parte şi vor uita să meargă la vot”, a spus el.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.