Imprimă această pagină

De acum te poti inscrie la orice universitate din lume printr-o aplicatie de pe telefon

Scris de 

Visul studenților și mai ales viitorilor studenți tocmai a devenit realitate: s-a inventat app-ul prin care poţi aplica la orice universitate din lume direct de pe telefonul mobil. Aplicaţia se numeste UKADEMICS şi a câştigat premiul de cel mai bun start-up la nivel European în 2014, premiu decernat la sediul Facebook din Londra de Worth Capital. Proiectul este declarat câştigător dintr-o listă impresionantă de peste 425 de proiecte din 27 de ţări.

UKADEMICS este proiectul unei echipe internaţionale de tineri antreprenori formată din: Andre Rosendo (Portugalia), Paula Pascu (România), Vako Imnaishvili (Georgia) şi Maike Tils (Germania).

 

UKADEMICS este echivalentul Booking.com pentru educaţie. E o platformă online prin care elevii interesaţi de studii în străinătate îşi pot alege programul potrivit, pot trimite aplicaţia la universitate şi chiar iniţia formalităţile de obţinere a finanţării, fără a fi nevoie să părăsească website-ul sau aplicaţia mobilă.

 

Soluţia e necesară mai ales în contextul în care tot mai mulţi tineri aleg să studieze în străinătate. De exemplu, numai în România peste 6.000 de tineri au plecat la studii în Marea Britanie în 2012-2013. Creşterea e de 9% comparativ cu anul precedent, şi reprezintă cea mai mare creştere procentuală din Europa.

 

Sursa: edu-news.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.