Clujul va avea anul viitor cinci limbi oficiale

Scris de 

Limbile oficiale ale evenimentului Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 vor fi româna, maghiara, franceza, engleza și germana. Primarul Emil Boc a semnat un protocol cu Ambasada Franței de desemnare a limbii franceze ca una dintre limbile oficiale ale evenimentului Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015.

”Același protocol va fi semnat și cu reprezentații comunității vorbitorilor de engleză și germană. Proiectul va avea cinci limbi oficiale: română, maghiară, franceză, germană și engleză. Suntem deschiși să comunicăm informațiile și în alte limbi, italiană sau spaniolă, dar trebuie să avem solicitări. 

În Cluj-Napoca sunt 1.100 de studenți fracofoni, care învață în universitățile clujene, și 30.000 de elevi și studenți învață franceză”, a explicat Emil Boc.

 

Primarul a spus că în baza protocolului semnat cu Ambasada Franței, evenimentul Cluj - Capitală Europeană a Tineretului 2015 va fi promovat pe TV5. ”Vor fi prezentate spoturi de promovare a evenimentului, dar și materiale realizate la Cluj și care vor fi vizibile publicului fracez”, a spus Emil Boc.

 

Sursa: stiridecluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook