Beneficiile unui implant dentar

Scris de 

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante orașe din țara noastră, fiind un centru educațional, de business și cultural extrem de bine dezvoltat. Printre industriile care înfloresc în Cluj-Napoca se numără și stomatologia. Tot mai mulți studenți aleg această specializare a facultății de medicină cu scopul de a deveni specialiști și de a-și deschide propriul cabinet.

Totodată, un alt motiv (mai puțin fericit) pentru care studenții sunt interesați de stomatologie este și necesitatea reparațiilor dentare, care nu sunt chiar ieftine. Una dintre cele mai costisitoare intervenții este și implantul dentar.

 

Un implant dentar are însă și nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră, motiv pentru care merită investiția. Iată de ce:

 

Susține dinții alăturați

Atunci când un dinte lipsește, grupul de dinți poate suferi în mai multe feluri, agravând astfel și starea de sănătate a pacientului. Implantul dentar înlocuiește practic dintele lipsă.

 

Nu afectează restul danturii

Mai mult decât atât, un implant dentar ajută la sănătatea și estetica danturii.

 

Este ușor de întreținut

Deoarece implantul dentar este foarte asemănător cu dintele real pe care îl înlocuiește, nu necesită tratamente speciale. Ai însă mai multă grijă în ceea ce privește consumul de ciocolată.

 

Ajută la sănătatea osului

Deoarece implantul se aseamănă din multe puncte de vedere cu rădăcinile dintelui lipsă, acesta oferă stabilitate și susținere pentru osul de care se folosește.

 

Redă încrederea de sine

Indiferent de activitatea profesională sau personală, un zâmbet curat și frumos arată întotdeauna bine și oferă încredere persoanei care îl deține.

 

Cât costă un implant dentar?

Depinde foarte mult de specialistul pe care îl alegi și de tipul de implant de care ai nevoie. Prețurile în România, nu doar în Cluj, se situează de obicei între 3000 și 7000 de lei. Evident, există și diferite pachete de care poți profita, în cazul în care ai nevoie de mai multe implanturi. Prețul acestora se poate ridica și la 5000-6000 de euro.

 

Cel mai indicat este însă să nu ajungi în situația în care ai nevoie de un implant dentar, motiv pentru care ar trebui să mai reduci din cantitatea de dulciuri consumată și să acorzi mai multă atenție sănătății danturii tale. 

 

Sursa foto : deltadentalcoblog.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.