Imprimă această pagină

Universitatea Babes-Bolyai recruteaza studenti din Ungaria

Scris de 

În perioada 22-24 ianuarie, UBB a participat, în al treilea an consecutiv, la Târgul Internaţional de Educaţie de la Budapesta. În cadrul târgului, UBB a făcut parte din categoria universităţilor străine şi pe parcursul a trei zile a oferit celor interesaţi informaţii cu privire la admitere, oferte educaţionale şi viaţa studenţească din Cluj-Napoca. Tot la standul UBB, cei interesaţi au putut afla informaţii legate de evenimentul Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului – 2015.

„În perioada 22-24 ianuarie 2015, UBB va participa, pentru al treilea an consecutiv, la Târgul Internaţional «Educatio» de la Budapesta. La acest eveniment sunt aşteptaţi în jur de 30.000 de vizitatori. În cadrul târgului, UBB va face parte din categoria universităţilor străine şi pe parcursul a trei zile va oferi celor interesaţi informaţii cu privire la admitere, oferte educaţionale și viaţa studenţească din Cluj-Napoca. În acest moment UBB are peste 60 de studenţi din Ungaria înscrişi în anul întâi“, spun reprezentanții universității clujene.

 

UBB a fost reprezentată de o echipă de 6 persoane la evenimentul care se afla la cea de-a XV-a ediţie. În total au fost în jur de 30 000 de vizitatori pe parcursul a trei zile, iar standul UBB a fost vizitat de peste 100 de persoane, din care 80 sunt trecute în baza noastră de date ca fiind potenţiali candidaţi. Cele mai multe întrebări au fost legate de admitere, de locurile bugetate şi cele cu taxă, apoi de căminele studenţeşti. În acest moment UBB are peste 60 de studenţi din Ungaria, înscrişi în anul întâi.

 

La această expoziţie elevi de liceu sau studenţi din ani terminali, ori profesori şi chiar părinţi au avut ocazia de a se întâlni cu reprezentanţii universităţilor din Ungaria şi din străinătate. De la reprezentanţii celor peste 50 de instituţii de învăţământ superior, cei interesaţi au putut afla informaţii cu privire la specializări, cursuri de formare, criterii de admitere sau oportunităţi de carieră. Pe lângă universităţi, au mai fost prezente şi diferite şcoli de limbi străine şi alte instituţii  cu caracter educaţional.

 

Scopul târgului Educatio a fost să creeze mijloacele optime pentru dezvoltarea legăturilor între instituţiile de învăţământ şi potenţialii candidaţi, fie ei elevi sau studenţi, iar cei din urmă să aibă posibilitatea de a adresa întrebări direct reprezentanţilor universităţilor.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro, romanialibera.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.