Asociaza felul de mancare cu bautura potrivita

Scris de 

Fiecare fel de mâncare servit are asociat propria băutură, iar dacă ai și musafiri la masă este obligatoriu să știi cum să le servești corect din cel puțin două motive: pentru a nu-ți îmbăta musafirii de la aperitive, dar și pentru a-i impresiona. Mâncarea bună va fi mult mai bine pusă în valoare cu băutura potrivită : 

Aperitivele merg mână în mână cu o tărie

În acest sens, poți servi (în cantități foarte mici, de gust doar) ceva tare: whisky, votcă, țuică, vinars de prune etc. Și acestea trebuie adaptate în funcție de meniul pe care îl servești; de exemplu, dacă aperitivul tău este unul tradițional românesc, cu cârnați, slaninuță, tobă, caș, va merge foarte bine o țuică bună sau un vinars de casă. În schimb, dacă vei servi ceva mai internațional, cum ar fi platouri cu branză și măsline va merge mai degraba vortca sau whisky.

 

Vei găsi băutura potrivită la orice magazin băuturi Cluj, totul e să știi cum se combină mai bine. Este foarte important să faci meniul dinainte pentru a le potrivi în cel mai mic detaliu, iar rezultatul va fi unul pe măsură.

 

La ciorbiță înainte, la alcool înapoi!

În schimb, dacă servești ciorbă, nu este recomandat consumul de alcool pentru că va schimba gustul mâncării. Totuși, supa cremă de pește sau de crustacee merge cu un vin alb, sec și tare. Este recomandat ca vinul să fie cu atât mai acid cu cât peștele este mai gras.

 

Vin pentru felul principal

Deși felul principal dispune de o gamă largă de posibilități în ceea ce privește băutura alcoolică, cel mai bine merge un vin bun în funcție de tipul de carne servită. Carnea albă se potrivește cel mai bine cu un vin alb, iar cea roșie cu vinul roșu, totul ține de culoare.

 

Un vin ușor va trebui să servești dacă felul tău principal este unul vegetarian, deoarece carnea, prin proteinele sale, are calitatea de a absorbi alcoolul mai puternic, dar legumele nu.

 

Pastele cer un vin alb sau rose, mai ales dacă conțin brânză. Recomandat, pentru preparatele în care branza este vedeta, e ca și vinul să fie din aceeași regiune cu brânza.

 

Berea este potrivită pentru preparatele românești cum sunt micii sau grătarele cu cartofi prajiți, dar și pentru cele americane (hamburgeri sau hot-dogi).

 

Dulce la desert

Totul trebuie să se potrivească, dacă pentru carne trebuie să mergi la culoare, la desert trebuie să potrivești gusturile, astfel că acesta din urmă merge cu băuturile dulci, fie ele vin, sau alte feluri de băuturi.

 

Trebuie să ții minte că pentru deserturi cu fructe sau cu ciocolată nu merge foarte bine vinul, de aceea este recomandat să alegi o altă băutură dulce, un lichior fin, un coniac sau chiar un rachiu de fructe. Dacă nu știi ce să alegi pentru desert, întreabă la un magazin de băuturi, un specialist îți va recomanda ceva special pentru a-ți impresiona musafirii.

 

Sursa foto: explorebuxtonderbyshire.co.uk

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.