Tinerii maghiari protesteaza pasnic in Piata Muzeului

Scris de 

Grupul de inițiativă ”Musai-Muszaj” a organizat la Cluj-Napoca, săptămâna trecută un picnic multicultural în Piața Muzeului.

 

Tinerii au așezat pe jos saltele izolir, au mâncat și au băut ceai. De asemenea, cei de la ”Muzai-Muszaj” au adunat și donații de la persoanele prezente, împărțind cereri, pe care oamenii să le depună la Primăria Cluj-Napoca și să ceară amplasarea de plăcuțe trilingve, în română, maghiară și germană, la intrările în Cluj-Napoca.

Grupul ”Musai-Muszaj” a anunțat că în fiecare joi va organiza astfel de manifestări, până când plăcuțele vor fi montate. Grupul solicită amplasarea de plăcuțe indicatoare cu textul: ”Cluj-Napoca”, ”Koloszvar”,  sau ”Cluj-Napoca”, ”Koloszvar”, ”Klausenburg”.

 

Refuzul cererii mele ar reprezenta negarea multiculturalității orașului, cel puțin eu așa o voi resimți. O asemenea intoleranță care s-ar putea exprima astfel, ar putea afecta grav sentimentele maghiare din orașul nostru. Relațiile interetnice din Cluj sunt foarte bune. Tensiunile interetnice sunt nesmificative, chiar inexistente. În concluzie, respingerea cererii mele, pe de o parte ar conduce la o indignare și în rândul românilor, iar pe de altă parte la identificarea izvorului discriminării etnice, ca venind nu din partea cetățenilor, ci numai din partea Instituției Dumneavoastră”, se arată în cererea scrisă în română și maghiară.

 

Primarul Emil Boc le-a explicat și miercuri, 11 februarie, eticilor maghiari, în ședința Consiliului Local, că în acest an vor fi montate plăcuțe cu numele Cluj-Napoca în cinci limbi, plăcuțe ce vor fi montate la intrările în oraș.

 

Sursa: stiridecluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.