Un fost student de la UT a revolutionat selfie-ul

Scris de 

Un român a creat o aplicație devenită extrem de populară într-un timp foarte scurt, care poate realiza fotografii în perspectivă din toate unghiurile şi este folosit deja de sute de mii de oameni din toată lumea.

Aplicația se numește Fyuse și a fost creată de Radu Rusu, fost student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, care a coordonat o echipă de 14 specialişti în robotică. „Acest surround view sau fotografie spaţială are ca şi scop să captureze un anumit spaţiu, în care te mişti cu o cameră, într-un mod cât mai compact posibil. Am vrut să avem ceva unic, utilizatorii să devină activi, artişti într-un fel”, spune programatorul Radu Rusu, potrivit Digi 24. „Din punct de vedere al bazei de utilizatori, practic am devenit locul patru pentru prima dată în Statele Unite. Ştim că suntem printre primele aplicaţii de acest gen în Japonia”, a mai spus românul.

 

Specialiştii cred că Fyuse va schimba pentru totdeauna lumea internetului şi poate ajunge uşor la celebritatea de care se bucură Facebook sau Google.

 

„Noi, sincer, nu ne axăm pe a deveni următorul Facebook. Scopul nostru ca şi companie este să ajutăm să creăm un nou internet”, explică programatorul.

 

Foştii profesori ai tânărului îi prevedeau oricum un viitor strălucit. „Când a fost la studii aprofundate, a făcut un roboţel de la zero”, spune Sorin Herle, şeful de lucrări de la Departamentul Automatică al Universității Tehnice din Cluj.

 

Fyuse a fost lansată la sfârșitul anului trecut, înainte de Crăciun, și a fost descărcată deja de sute de mii de ori. Ea a fost realizată cu ajutorul unei finanţări de peste 3 milioane de dolari, primite de la firme importante din Silicon Valley şi Japonia.

 

Sursa: stiridecluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.