Universitatea Babes-Bolyai isi mentine calificativul „Grad de Incredere Ridicat”

Scris de 

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi-a menţinut calificativul “Grad de Încredere Ridicat” acordat de Consiliul Naţional ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior), în urma evaluării externe periodice a calităţii academice, care s-a desfășurat în luna decembrie 2014. Calificativul reprezintă cea mai înaltă calificare pe care o acordă ARACIS unei instituţii din sistemul universitar autohton în materia calităţii învăţământului superior.

Stabilirea gradului de credibilitate este o apreciere cu un anumit nivel de relativitate. Atunci când echipa de evaluare apreciază pe baza documentelor de evidenţă ale instituţiei şi a constatărilor din timpul vizitei, că instituţia asigură corespunzător condiţiile de calitate şi standardele şi, în acest temei, creează condiţii şi pentru asigurarea viitoare a calităţii, se acordă calificativul „grad de încredere ridicat”.

 

Constatările evaluării externe a calităţii academice s-au concretizat într-un Raport de evaluare instituţională al Agenţiei. Concluziile acestui raport reprezintă evaluarea finală în legătură cu credibilitatea care poate fi acordată managementului instituţiei în materie de asigurare a calităţii programelor de studii şi de respectare a standardelor academice de acordare a diplomelor de absolvire. Concluziile se bazează pe o serie de constatări ale evaluării, precum măsura în care a fost asigurată calitatea, luând în considerare situaţia reală observată în timpul vizitei de evaluare, contextul/condiţiile şi misiunea instituţiei.

 

Mai multe detalii puteţi găsi accesând link-ul: http://www.aracis.ro/uploads/media/Validare_rapoarte_26.02.2015.pdf.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.