Universitatea Babes-Bolyai isi mentine calificativul „Grad de Incredere Ridicat”

Scris de 

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi-a menţinut calificativul “Grad de Încredere Ridicat” acordat de Consiliul Naţional ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior), în urma evaluării externe periodice a calităţii academice, care s-a desfășurat în luna decembrie 2014. Calificativul reprezintă cea mai înaltă calificare pe care o acordă ARACIS unei instituţii din sistemul universitar autohton în materia calităţii învăţământului superior.

Stabilirea gradului de credibilitate este o apreciere cu un anumit nivel de relativitate. Atunci când echipa de evaluare apreciază pe baza documentelor de evidenţă ale instituţiei şi a constatărilor din timpul vizitei, că instituţia asigură corespunzător condiţiile de calitate şi standardele şi, în acest temei, creează condiţii şi pentru asigurarea viitoare a calităţii, se acordă calificativul „grad de încredere ridicat”.

 

Constatările evaluării externe a calităţii academice s-au concretizat într-un Raport de evaluare instituţională al Agenţiei. Concluziile acestui raport reprezintă evaluarea finală în legătură cu credibilitatea care poate fi acordată managementului instituţiei în materie de asigurare a calităţii programelor de studii şi de respectare a standardelor academice de acordare a diplomelor de absolvire. Concluziile se bazează pe o serie de constatări ale evaluării, precum măsura în care a fost asigurată calitatea, luând în considerare situaţia reală observată în timpul vizitei de evaluare, contextul/condiţiile şi misiunea instituţiei.

 

Mai multe detalii puteţi găsi accesând link-ul: http://www.aracis.ro/uploads/media/Validare_rapoarte_26.02.2015.pdf.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.