Pe 28 Martie toti romanii trebuie sa stinga luminile deoarece e „Ziua Pamantului”

Scris de 

Anul acesta se vor stinge luminile pe 28 martie, la ora locală 20.30, alături de peste 7.000 de oraşe din mai mult de 162 de ţări, pentru a arăta din nou că protejarea naturii ne preocupă şi că vrem mai multă determinare şi acţiune concretă din partea decidenţilor în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.

De-a lungul celor şase ediţii de până acum, peste 40 de oraşe au participat în mod activ la Ora Pământului şi sute de mii de români au stins luminile pentru o oră, în ultima sâmbătă din martie. Clădiri simbolice, castele, monumente şi instituţii întrerup iluminatul în mod simbolic şi găzduiesc evenimente tematice.

 

Dintre reuşitele importante ale mişcării Earth Hour în România: Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, care într-o oră consumă cât un oraş de 20.000 de locuitori, stinge luminile în fiecare an de Earth Hour şi, mai mult decât atât, opreşte iluminatul exterior pe parcursul nopţii, în fiecare seară.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.