Mircea Cartarescu a primit Premiul orasului Leipzig pentru Armonie Europeana

Scris de 

Mircea Cărtărescu a primit Premiul oraşului Leipzig pentru Armonie Europeană datorită trilogiei „Orbitor”, potrivit Deutsche Welle. Trilogia „Orbitor” a lui Mircea Cărtărescu proiectează cititorul în lumea suprarealistă şi dezvăluie absurdităţile comunismului în România, mai scrie publicaţia germană.

A scrie este un mod de „păstrare a libertăţii interioare într-un regim totalitar”, a declarat Mircea Cărtărescu într-un interviu pentru Deutsche Welle.

 

Scriitorul şi profesorul universitar de literatură din Bucureşti, în vârstă de 58 de ani, e considerat o variantă potrivită pentru Premiul Nobel de The Independent şi alte multe publicaţii, munca sa fiind tradusă în mai mult de zece limbi, mai notează Deutsche Welle.

 

Premiul Leipzig pentru Carte, decernat miercuri, 11 martie, omagiază personalităţile care au construit poduri culturale între Europa de Vest, Centrală şi de Est. Cele trei volume din „Orbitor” au fost traduse în limba germană şi publicate în Viena, iar primul volum a fost tradus şi în limba engleză în 2013 şi publicat în New York.

 

Sursa: edu-news.ro

Sursa foto: ro.wikipedia.org

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.