Studentii UBB realizeaza un scurt-metraj despre pericolul „pacanelelor”

Scris de 

O echipă de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai a lansat o campanie de strângere de fonduri pentru realizarea scurt-metrajului „777", un proiect artistic prin care doresc să atragă atenția asupra dependeței față de jocurile de noroc.

Scurtmetrajul este construit în jurul ideii de tip "a day in the life" (o zi din viaţă) şi abordează teme precum dependența, izolarea, violența fizică, pierdera credinței și viața într-un mediu social defavorizat.

 

Povestea îl are în centrul ei pe Ghiță, un om care a pierdut aproape tot ce are din cauza dependenței lui pentru aparatele de jocuri de noroc, de la locul de muncă până la familia și locuința sa. Acesta nu reușește să găsească nicio scăpare din acest impas și se hotărăște să apeleze la ajutorul divin.

 

Consider că jocurile de noroc și repercursiunile lor nocive asupra oamenilor sunt o temă despre care știu destul de multe încât să pot face un film. Chiar dacă e o problemă cu care se confruntă foarte mulți oameni, nu prea am văzut-o abordată în film. Doresc să arăt pericolul pe care aceste jocuri de noroc le reprezintă, cât de ușor pot să te capteze și să creeze dependență; poți să pierzi tot și să sfârșești la fel ca și protagonistul din film", a declarat Aron Rudics, scenaristul și regizorul din spatele proiectului.

 

Realizat în colaborare cu Asociația Persona, filmul reprezintă debutul acestei echipe pe scena cinematografiei românești. Campania de strângere de fonduri a fost creată cu ajutorul platformei online Creștem Idei, cu sprijinul coordonatorilor site-ului.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

Sursa imagini: derscanu.wordpress.com

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.