Peste 8.000 de locuri bugetate vor fi scoase la concurs de UBB

Scris de 

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2015-2016, un număr de 4.840 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.655 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

La nivel master vor fi scoase la concurs 3.500 de locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă.

 

UBB propune pentru anul universitar 2015-2016 și patru specializări noi la nivel licență: Geografie - Specializarea Geografia turismului în limba germană; Istorie și Filosofie -Specializarea Studii de securitate în limba engleză; Administrarea afacerilor – Specializarea Administrarea afacerilor cu predare în limba germană şi Științe administrative – Specializarea Leadership în sectorul public, în limba engleză.

 

De asemenea, UBB propune 17 programe noi de master. Acestea pot fi vizualizate accesând link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/specializari_noi/.

 

Perioada de admitere este 14-31 iulie 2015. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB. Pentru mai multe detalii puteţi accesa link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ şi http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/.

 

Pentru admiterea în anul universitar 2015-2016 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile din cadrul UBB vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită. Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

 

Taxele de admitere şi taxele de şcolarizare pentru anul universitar 2015-2016 sunt stabilite la nivelul fiecărei facultăţi şi pot fi consultate la adresele: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_admitere/http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/taxe_scolarizare/

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.