A inceput lupta pentru universitati curate

Scris de 

Coaliţia pentru Universităţi Curate a fost relansată în data de 27 mai, de către Societatea Academică din România (SAR), ANOSR şi federaţia studenţilor din Elveţia VSS-UNES-USU, în cadrul proiectului „Schimbarea Mediului Universitar prin Implicarea Studenţilor şi Schimb de Bune Practici”. Anunţul a fost făcut cu ocazia evenimentului de lansare a proiectului, moment în care a fost prezentat un prim top – acela al transparenţei paginilor web a universităţilor din România.

Coaliţia pentru Universităţi Curate este cel mai important demers de monitorizare a integrităţii şi a bunei guvernări în universităţi, fiind de altfel un concept dezvoltat şi implementat pentru prima dată în România şi devenit sursă de inspiraţie pentru experţi şi organizaţii din toată lumea. Evaluarea universităţilor se face prin verificarea paginilor web, trimitere de cereri în baza Legii 544 şi efectuarea de vizite de studiu în universităţi.

 

Rezultatele celei de-a doua ediţii a Coaliţiei pentru Universităţi Curate au fost citate şi promovate de diferite organizaţii de la nivel european şi mondial. Ediţia din acest an beneficiază de expertiza Federaţiei Studenţilor din Elveţia (VSS-UNES-USU) în perfectarea metodologiei şi identificarea de mijloace complementare de dezvoltarea a integrităţii, transparenţei şi bunei guvernări în universităţile publice româneşti.

 

Universitatea Babeș-Bolyai ocupă locul I (alături de Universitatea Politehnică din Timișoara), urmată, pe poziția 9, de Universitatea Tehnică. Universitatea de Ştiinţe Agricole și Medicină Veterinară se poziționează pe locul 13, iar Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Haţieganu" pe locul 19. Dacă dorești să vezi ce locuri ocupă și celelalte universități din Cluj, dar și din restul țării dă un click aici, pentru a vedea în format pdf, topul transparenţei universităţilor din România.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.