S-a decis: rectorul UBB va fi ales prin vot universal, direct, secret

Scris de 

Peste 50% dintre cadrele didactice și de cercetare ale facultăților, angajate pe perioadă nedeterminată, precum și studenții membri în Consiliul Profesoral al facultăților și Senat, și-au exprimat opțiunea, în cadrul Referendumului organizat în data de 22 iunie a.c., între orele 9.00-17.00, ca rectorul UBB să fie ales prin votul universal direct și secret.

Au fost exprimate 1012 voturi, dintre care 1007 au fost considerate valide. Dintre acestea, 867 de voturi (86,09%) au fost pentru alegerea rectorului prin votul universal, direct și secret, iar 140 de votanți (13,9%) au optat pentru alegerea rectorului pe baza unui concurs public.

 

Referendumul pentru stabilirea modalității de alegere a rectorului s-a desfășurat, pe baza Hotărârii Senatului nr. 12.296 din 11 mai a.c., în conformitate cu Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 și cu Ordinul nr. 3751/2015 al Ministrului Educației și Cercetării Științifice de aprobare a Metodologiei-cadru referitoare la procesul de stabilire și de alegere a structurilor și funcțiilor de conducere la nivelul instituțiilor din sistemul național de învătamant superior.

 

Tema supusă referendumului universitar este stabilirea modalităţii de desemnare a rectorului, după cum este prevăzut la art. 209 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011:

a) pe baza unui concurs public, în baza unei metodologii aprobate de senatul universitar nou,ales, sau

b) prin votul universal, direct și secret al tuturor cadrelor didactice și de cercetare titulare din cadrul universităţii și al reprezentanţilor studenţilor din senatul universitar și din consiliile facultăţilor.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.