Numar record de inscrieri la UBB. Facultatea de Mate-Info se afla in top

Scris de 

Un număr de peste 9.200 de candidaţi şi-au depus până  vineri, 17 iulie 2015, a patra zi de înscrieri, dosarele de admitere la Universitatea Babeş-Bolyai, pentru programele de studii la nivel licență și master, forma de învăţământ cu frecvenţă și învăţământ la distanță. În acest moment, 11 dintre cele 21 de facultăţi ale UBB au mai mulţi candidaţi decât locurile bugetate scoase la concurs, după primele trei zile ale sesiunii de admitere iulie 2015.

 

Astfel, cele mai multe dosare depuse la liniile de studii la zi, nivel licență, au fost înregistrate la Facultatea de Matematică și Informatică – 1.586 de dosare depuse pentru ocuparea celor 456 de locuri scoase la concurs, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – 1.090 de dosare depuse pentru cele 646 de locuri scoase la concurs, respectiv la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – 719 de dosare depuse pentru cele 646 de locuri bugetate și Facultatea de Litere – 625 de dosare depuse pentru cele 414 locuri existente.

 

Situaţia zilnică a candidaţilor înscrişi la Universitatea Babeş-Bolyai, sesiunea iulie 2015 învățământ cu frecvență (IF) – nivel licență poate fi consultată accesând link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/statistici/.

 

Peste 1.500 de candidați şi-au depus dosarele de admitere, pentru programele de nivel licență ale Facultății de Matematică și Informatică, din cadrul UBB. Cifra este cu peste 400 mai mare decât cea înregistrată anul trecut. Cele mai multe dosare depuse la liniile de studii la zi, nivel licență, au fost înregistrate la specializarea Informatică, limba română – 719 dosare depuse pentru ocuparea celor 138 de locuri bugetate, specializarea Informatică, limba engleză – 470 dosare depuse pentru ocuparea celor 126 de locuri fără taxă. Pentru specializarea Informatică, cu limba de predare germană, program lansat de UBB, anul trecut, împreună cu MHP Consulting Romania SRL, Porsche AG şi cu EBS Romania S.A și-au depus candidatura 62 de absolvenți de liceu, vorbitori de germană.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.