UBB sustine programul „Creatori de Viitor - Champions United″

Scris de 

Universitatea Babeş-Bolyai se alătură parteneriatului cu Asociaţia 11even şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanţe deosebite din ţara noastră, proiectul ,,Creatori de Viitor- Champions United″.

Manifestarea are loc în perioada 17-23 iulie 2015, la Cluj-Napoca şi va reuni elevi de liceu cu performanţe deosebite în educaţie, cultură, sport şi leadership şcolar, profesori de top din România, părinţi cu implicare deosebită în procesul educaţional, precum şi o serie de mentori.

 

Prezența la Cluj-Napoca – în Capitala Europeană a Tineretului – a peste 100 de liceeni din 30 de orașe ale României face din orașul nostru, vechi de două milenii, o emblemă a viitorului. Când vorbim de Universitatea Babeş-Bolyai vorbim în primul rând de tradiţie şi excelenţă. Implicarea noastră în acest proiect demonstrează că suntem alături mai ales de tinerii cu performaţe deosebite, de liceeni premiaţi la competiţii naţionale şi internaţionale. Ne dorim ca aceşti olimpici să se dezvolte sănătos, să se desăvârşească în amfiteatrele facultăţilor noastre, să devină studenți la cea mai veche, mai mare și – din multe puncte de vedere – mai prestigioasă universitate a țării, Universitatea Babeș-Bolyai. Aici vor forma împreună cu profesorii lor o comunitate a performanței de nivel mondial. Studiind la Cluj, acești tineri vor dialoga cu excelența și vor cunoaște lumea succesului, în cele mai importante limbi locale și internaționale”, a declarat acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul Universităţii  Babeş-Bolyai.

 

Programul a fost lansat în 2014 și a reunit până în prezent peste 80 de liceeni de top din 8 județe din România. În 2015 programul se va dezvolta pe mai multe arii (vezi http://creatorideviitor.ro/despre-noi.php), însă cel mai important proiect rămâne „Champions United”.

 

„Dorim să-i recompensăm la cel mai înalt nivel pe acești elevi cu performanțe deosebite, pentru că ei sunt acei tineri care, dacă vor alege să trăiască în România, își vor avea o contribuţie deosebită la dezvoltarea acestei țări”, declară Ovidiu Neamțu, inițiator al programului „Creatori de viitor” şi preşedintele asociaţiei 11even. Pentru informații suplimentare despre programele Asociației 11even vă invităm să accesați site-ul www.11even.ro.

 

***

Program „Champions United 2015”

1.        Share Future (18 – 20 iulie):
Zile dedicate unor tematici actuale și de interes: IT, Tehnologie, inovație, finanțe și antreprenoriat. Sesiunile vor fi susținute de mentori invitați (persoane cu experiență deosebită în aceste domenii).

 

2.        Share Vision (21 – 22 iulie):
Competiția “Viziunea Educației – 2025″. Împărțiți pe echipe, liceenii participanți vor putea lucra alături de profesori și mentori la proiecte referitoare la educația viitorului. Începând cu setarea unei viziuni, stabilirea unor obiective și acțiuni strategice pe termen scurt și mediu, vor putea să-și dezolte abilități de muncă în echipă și, de ce nu, să-și aducă o contribuție activă la modul în care va arăta educația în România.

 

3.      Share Performance (22 iulie):
“Gala Performanței în educație”. Ne vom bucura alături de particpanți și invitați speciali, vom premia cei mai buni liceeni, cele mai bune echipe, și vom pune punct acestui eveniment într-un stil de sărbătoare.

 

4.       Share Fun (17 – 21 iulie):
Parcul Iuliu Hațieganu ne oferă o multitudine de atracții. Astfel, vom organiza diverse cupe (fotbal, volei, alergare, street-ball, etc). Pe lângă acestea vom aduce pentru participanți un workshop special de imporvizație, iar serile le vom dedica competițiilor de board games sau de debate.

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook