Premiera nationala: prea multi donatori de sange

Scris de 

Peste 400 de persoane s-au prezentat, ieri, să doneze sânge la Centrul de Transfuzii (CTS) Cluj în schimbul unor bilete gratuite de o zi la Untold Festival. Din cele 400 de persoane care s-au prezentat să doneze sânge la CTS Cluj, doar 150 au fost preluate, celelalte persoane fiind reprogramate, deoarece capacitatea de stocare în unitatea medicală a fost depăşită.

 

“Au venit foarte mulţi donatori, însă doar aproximativ 150 au reuşit să doneze sânge şi au primit pe loc bilete gratis pentru o zi de festival. Restul donatorilor care au venit la Centrul de Transfuzii, aproximativ 300 de persoane, au fost trecuţi pe liste suplimentare şi vor primi bilete de o zi, gratis, dacă revin până vineri la centru să doneze. Între timp, noi încercăm să găsim o soluţie, să aducem de la alte spitale frigidere speciale pentru stocarea pungilor cu sânge”, a declarat Ştefana Giurgiu pentru Mediafax.

 

Ea a precizat că, deşi la Cluj-Napoca, campania de donare de sânge ar fi trebuit să se încheie marţi, aceasta s-a prelungit până vineri, însă persoanele care vor veni să doneze, începând de miercuri, vor beneficia doar de reduceri la abonamente, nu şi de bilete gratis.

 

Untold Festival, în parteneriat cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină, a lansat “Pay with blood”, o campanie naţională de încurajare a donării de sânge. În cadrul acestei campanii, care se desfăşoară în perioada 14 - 24 iulie, donatorii de sânge din centrele regionale şi judeţene de transfuzii primesc reducere la abonamentele Untold sau bilete gratuite de o zi.

 

Sursa: monitorulcj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook