UBB organizeaza programe noi de licenta si de master

Scris de 

Universitatea Babeş-Bolyai va organiza admitere și pentru specializările noi propuse, atât la nivel licență cât și la nivel master. Astfel, pentru anul universitar 2015-2016, studenții vor putea opta pentru unul dintre locurile disponibile la următoare specializări: geografia turismului în limba germană, studii de securitate în limba engleză, administrarea afacerilor cu predare în limba germană şi leadership în sectorul public, în limba engleză.

De asemenea, UBB va organiza admitere și pentru cele 17 programe noi de master. Acestea pot fi vizualizate accesând link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/specializari_noi/.

 

În acest an, Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs un număr de 4.910 de locuri bugetate, peste 9.000 de locuri în regim cu taxă și 2.655 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

 

La nivel master vor fi scoase la concurs 3.500 de locuri la buget, peste 6.000 de locuri la taxă și aproximativ 1.000 de locuri pentru învățământ cu frecvență redusă.

 

Pentru o prelucrare mai eficientă a datelor, candidații pot utiliza formularul de preînscriere în programele de studii ale UBB. Formularul poate fi accesat la link-ul: https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/. Înscrierea efectivă prin completarea formularului de înscriere, depunerea acestuia la sediile  facultăților și parcurgerea celorlalți pași anunțați în programele de admitere ale UBB, rămân obligatorii.

 

Perioada de admitere este 14-31 iulie 2015. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, confirmarea locurilor, perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile şi a fost stabilit la nivelul fiecărei facultăţi din cadrul UBB. Pentru mai multe detalii puteţi accesa link-ul:http://admitere.ubbcluj.ro/ro/licenta/calendar/ şi http://admitere.ubbcluj.ro/ro/master/calendar/.

 

Pentru admiterea în anul universitar 2015-2016 facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au elaborat diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor. Facultăţile din cadrul UBB vor lua în considerare media examenului de bacalaureat, cu pondere diferită. Tematica de concurs şi bibliografia pentru probele scrise se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.