Studiu mondial: tinerii au un spirit intreprinzator mai dezvoltat decat adultii

Scris de 

Noul raport anual al Global Entrepreneurship Monitor (GEM) despre antreprenoriatul în rândul tineretului la nivel mondial arată că aceştia au un spirit întreprinzător mai dezvoltat decât adulţii: tinerii doritori să-şi lanseze propria afacere sunt de 1,6 ori mai mulţi decât persoanele care au peste 34 de ani. Problema este însă că afacerile create de tineret generează un număr mai redus de locuri de muncă şi supravieţuiesc mai puţin.

 

„Lipsa oportunităţilor de angajare, în special în rândul tineretului, constituie o problemă majoră în întreaga lume. O problemă exacerbată ca urmare a crizei financiare şi a încetinirii activităţii economice. Încurajarea tinerilor să lanseze afaceri rentabile este văzută ca o strategie de dezvoltare necesară pentru integrarea lor pe piaţa forţei de muncă şi exploatarea potenţialului lor de a contribui la dezvoltarea economică durabilă.” – afirmă Mike Herrington, directorul executiv al Global Entrepreneurship Monitor (GEM), cu ocazia lansării raportului Future Potential – a GEM perspective on youth entrepreneurship 2015.

 

Pe de altă parte, Thomas Schøtt, principalul autor al raportului, subliniază că mesajul central este necesitatea găsirii mijloacelor prin care afacerile create de tineri să devină durabile, a identificării şi sprijinirii celor cu un potenţial important şi creatoare de locuri de muncă.

 

Sursa: edu-news.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.