Ce este un videointerfon si de ce trebuie sa ai unul

Scris de 

Daca locuiesti la bloc cu siguranta stii ce este un interfon. Il folosesti mereu cand vrei sa intri in scara sau cand suna cineva la usa. Mai nou a aparut pe piata varianta cu video si anume videointerfon.

Acesta inglobeaza atat tehnologia clasica cu sunet cat si cea noua prin redarea video color sau alb negru. Videointerfonul este recomandat atat persoanelor fizice, care vor sa asigure un nivel mai ridicat al sigurantei locuintei, dar si persoanelor juridice care, pe langa cresterea nivelului de securitate din cladirile de birouri si/sau unitati de productie, pot sa-si reduca cheltuielile cu personalul, in special cu angajatii de la paza.

Mai exista videointerfon si pentru supravegherea copilului, care este pe acelasi principiu ca cel pentru locuinte sau birouri doar ca din unitatea centrala care se afla la parinti, se poate observa cu sunet si video activitatea din patutul celui mic.

Componenta unui Videointerfon

Un kit de videointerfon este format in principal din 3 componente :

Postul de exterior

Se instaleaza in imediata apropiere a usii principale de acces spre imobil. Prin intermediul postului de exterior se creaza comunicarea audio (audio-video) cu persoana ce solicita accesul spre proprietatea dumneavoastra.

Postul de interior
Creaza comunicarea (audio-video) cu persoana din exteriorul cladirii. Poate fi de tip mobil sau fix (stationar), model pentru fixarea pe perete, pentru birou, etc. Poate comunica numai cu postul exterior sau si cu alte posturi interioare conectate in acelasi sistem (intercomunicatie). Este prevazut cu buton de actionare a yalei electromagnetice (pentru deschiderea porti sau a usii de acces).

Yala electromagnetica

Se instaleaza la poarta sau usa principala de acces spre imobilul beneficiarului pentru actionarea deschiderii acesteia de la postul de interior.

kit videointerfon

5 motive sa-ti cumperi un videointerfon

Comunici simplu si eficient

Cu ajutorul unui videointerfon poti comunica cu usurinta, functia lui de baza fiind cea de “portar” digital. De ce sa te complici cu sonerii, deplasari, apelari telefonice, cand poti sa simplifici totul, prin apasarea unei taste.

Stii cine e la usa ta

Este foarte util sa observi cine este in fata proprietatii tale, fara a iesi efectiv din casa sau a privi pe geam. Aceste interfoane echipate cu supraveghere video iti permit sa vezi cu ochii tai daca vizitatorii sunt cu adevarat cine declara ca sunt.

Preturile la videointerfoane scad si oferta tot mai diversa

Popularitatea videointerfoanelor a facut ca gama de produse sa fie foarte diversificata. Din acest considerent, preturile au scazut chiar si pentru variantele cu touchscreen.

Integrarea functiilor suplimentare

Iluminare IR puternica, tastatura touch cu backlight,  protectie antifurt, actionarea luminilor din respectiva zona, semnalizarea yala deschisa, reglaj volum sunt doar cateva functii suplimentare care se gasesc pe videointerfoanele din comert.

Monitorizarea incaperilor

Daca investesti in alte cateva camere si unitati de control, vei putea monitoriza intreaga casa. Fie ca doresti sa fii mereu cu un ochi pe copil, fie folosesti sistemul ca un monitor bebe, ai solutiile potrivite. Daca ai o casa mare, de asemenea, te poti folosi de aceste mijloace pentru a comunica.

Sursa foto : smarthomeshack.com

Tudor P.

Pasionat de webdesign si seo. Project Manager la www.campuscluj.ro

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook