Imprimă această pagină

Huawei trimite 8 studenti pentru perfectionare in China

Scris de 

Huawei continuă anul acesta programul “Telecom Seeds for the Future”, trimiţând în China, la specializare, opt studenţi din România. Cei selectaţi au pornit, în 21 august, spre China şi sunt de la universităţi tehnice din Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj-Napoca.

 

Pe durata programului, studenţii români vor participa la cursuri de limbă şi cultură chineză şi la cursuri de formare profesională în cadrul sediului central al Huawei Technologies din Shenzen.

 

De asemenea, vor avea acces la cele mai inovatoare tehnologii pentru a înţelege tendinţele actuale ale industriei IT&C, precum şi de a explora oraşe din China, beneficiind de o experienţă multiculturală.

 

Principalul obiectiv al acestui program îl va reprezenta vizita la sediul central al Huawei din Shenzhen, unde tinerii vor beneficia de sfaturile şi consultanţa specialiştilor Huawei şi vor avea acces la tehnologie de ultimă generaţie.

 

Proiectul este susţinut atât de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cât şi de Ministerul pentru Societatea Informaţională şi reprezintă o oportunitate pentru studenţi de a înţelege tendinţele actuale din domeniul IT&C.

 

 

Până la plecarea în China, cei opt studenţi au efectuat un stagiu de practică la Huawei România, fiind aleşi datorită rezultatelor foarte bune pe care le-au înregistrat pe parcursul desfăşurării proiectelor interne din companie, dedicate lor. Cei opt studenţi români care participă la acest program sunt Maria Pădurariu de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Mihaela Pavăl de la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi, Mihai Glodeanu de la Facultatea De Automatică, Calculatoare şi Electronică din cadrul Universităţii din Craiova, Andrei Dinu de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Alexandru Iorga, Ramona Obreja, Iulia Necşulescu şi Andreea Munteanu de la Universitatea Politehnica Bucureşti.

 

Sursa: adevarul.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.