Istoricii de seama de la UBB reprezinta Romania la Congresul Mondial de Istorie din China

Scris de 

Până în 29 august 2015 se desfășoară cel de-al 22-lea Congres Mondial de Istorie, eveniment organizat din 5 în 5 ani de către Comitetul Internațional de Știinte Istorice.

 

Astfel, 2.684 de istorici din 90 de țări din întreaga lume dezbat probleme actuale ale scrisului istoric, analizează rolul istoriei în lumea contemporană.

 

În programul oficial al Congresului (www.ichschina2015.org/cms), din România, figurează, ca organizatori de mese rotunde și paneluri, ca prezentatori de comunicări științifice, un număr de 11 istorici: Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan-Aurel Pop (rectorul UBB), Prof. Univ. Dr. Ioan Bolovan (prorector UBB), Prof. Univ. Dr. Ambasador Dumitru Preda (București), Prof. Univ. Dr. Traian Rotariu (UBB), Prof. Univ. Dr. Laurențiu Rădvan (Univ. Al.Ioan Cuza Iași), Prof. Univ. Dr. Cornel Sigmirean (Univ. Petru Maior Târgu Mureș), conf. Univ. Dr. Ana Sima, CS II Dr. Luminița Dumănescu (UBB și Academia Română), CS I Dr. Alexandru Simon (UBB și Academia Română), CS II Dr. Marius Eppel (UBB), Dr. Dana Maria Rus (UBB).

Faptul că, din 11 participanți 8 provin de la UBB și Filiala Cluj a Academiei Române, reprezintă o reconfirmare a valorii școlii istorice clujene în plan național, care vine după plasarea pe primul loc în țară a Facultății de Istorie din cadrul UBB, la cea mai recentă clasificare (cea din 2011).

 

Sursa: news.ubbcluj.ro


Sursa foto: study-in-china.org

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook