Miting organizat la Cluj pentru sustinerea refugiatilor din Europa

Scris de 

Peste 50 de persoane au participat sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu refugiaţii din Europa, care nu a fost însă autorizat de primărie, participanţii având pancarte cu mesaje, precum "Refugiaţii sunt bineveniţi" sau "Xenofobia ucide omenia".

 

Participanţii la miting s-au adunat în Piaţa Unirii, având steaguri tricolore şi bannere cu mesaje în limbile engleză şi română, precum "Refugiaţii sunt bineveniţi", "Xenofobia ucide omenia" sau "Români, hai că se poate. Solidaritate". Câţiva dintre participanţi au adus şi mâncare gătită, afirmând că sunt gata să le gătească refugiaţilor care vor ajunge în România.

 

Kai Brand Jacobsen, unul dintre organizatorii mitingului, a declarat că majoritatea celor care vin în Europa nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, aşteaptând sprijin pentru ca războiul din zonă să se încheie. "Ne-am adunat la acest miting pentru a arăta că şi la Cluj-Napoca oamenii pot da dovadă de solidaritate cu refugiaţii care vin în Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie să spunem că avem loc, avem resurse umane, putem să îi ajutăm pe cei aflaţi în nevoie. Avem obligaţia morală şi umană de a le oferi adăpost şi hrană acelor oameni care sunt refugiaţi, nu imigranţi. Majoritatea celor care vin nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, dar acolo e război, şi aşteaptă sprijin pentru ca acest război să se încheie", a spus Kai Brand Jacobsen.

 

Acesta a mai spus că a sesizat, la nivelul discursului politic în România, elemente care seamănă cu propaganda nazistă, subliniind că dacă se înlocuieşte termenul "musulman" cu cel de "evreu", "parcă ne-am afla înainte de al doilea război mondial în Germania". "Este ruşinos să avem atâta ignoranţă, rasism şi ură împotriva altora", a menţionat Kai Brand Jacobsen, care a lucrat ca reprezentant al unei organizaţii neguvernamentale în zone internaţionale de conflict. Mitingul a fost anunţat pe reţelele de socializare şi nu a fost autorizat de Primăria Cluj-Napoca.

 

Sursa: businessmagazin.ro

Sursa foto: europafm.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook