Tinerii cercetatori de la UBB sunt cei mai activi din tara

Scris de 

Rezultatele și preocupările științifice ale tinerilor cercetători din Universitatea Babeș-Bolyai sunt din nou recunoscute pe plan naţional și internațional. Cercetătorii de la Universitatea Babeş-Bolyai au reuşit să se claseze pe primul loc din ţară ca număr de proiecte câştigate (59), aproape dublu faţă de următorii clasaţi în competiţie, în cadrul competiţiei de proiecte naţionale de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente recent finalizată.

 

Susţinerea oferită anterior de UBB unora dintre beneficiarii acestei competiţii, prin programe finanţate la nivel instituţional, a fost justificată şi binevenită. Rezultatul de ansamblu al competiției a scos în evidență importanța orientării spre cercetarea științifică a universităților românești cu cea mai bună plasare în clasamentele internaționale.

 

Totodată, afirmarea internaţională a tinerilor cercetători din UBB a fost recent confirmată şi de câştigarea unui proiect ERC Starting Grant finanţat de Comisia Europeană, de către dr. Alida Timar-Gabor de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului. Acesta este primul proiect de acest tip finanţat în România în domeniul ştiinţelor experimentale şi primul proiect câştigat de o universitate românească.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Cum sa alegi cel mai bun aspirator robot pentru locuinta ta?

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.