229 donatori de sange in urma campaniei „Donam impreuna, UBB da startul!”

Scris de 

Prin acțiunea „Donăm împreună, UBB dă startul!” Universitatea Babeș-Bolyai a inclus într-un program mai amplu de donare de sânge, un segment important de donatori: studenții UBB şi ai altor universităţi din Cluj-Napoca.

 

Campania „Donăm împreună, UBB dă startul!” urmăreşte să devină un program coerent de informare şi educare a studenţilor pe tema donării benevole de sânge. Scopul propus este acela de a da naştere unui comportament în favoarea donării de sânge, drept un act de responsabilitate şi un gest de implicare în comunitate.

 

Rezultate:

-        Prima zi, 17 noiembrie, au donat 38 de persoane, iar 12 persoane au fost respinse,

-        A doua zi, 18 noiembrie, au donat 47 de persoane, iar 7 persoane au fost respinse,

-        A treia zi, 19 noiembrie, au donat 73 de persoane, iar 10 persoane au fost respinse,

-        A patra zi, 20 noiembrie, au donat 71 de persoane, iar 8 persoane au fost respinse.

În total au donat 229 de persoane şi 37 de persoane au fost respinse.

 

Având în vedere că sângele unui donator poate salva 3 vieţi, putem spune că în urma acestei campanii, iniţiate de Universitatea Babeș-Bolyai, 576 de persoane vor putea beneficia de sângele donat de studenţii UBB și ai altor universități.

 

Campania îşi propune să continue și pe parcursul anului 2016 la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca. Universitatea Babeș-Bolyai îşi doreşte ca această mobilizare să fie susţinută de organizaţiile studenţeşti. Acțiunea de donare de sânge nu ar fi fost posibilă fără ajutorul lor, pe parcursul celor 4 zile, participând peste 30 de voluntari pe care ne dorim să-i regăsim printre promotorii acestei campanii pe întreaga durată a anului 2016.

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

Vezi ofertele Eco Vera - producator Fose septice.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.