UBB este pe primul loc conform BRICS & Emerging Economies Rankings 2016

Scris de 

Universitatea Babeș-Bolyai este clasată prima instituție de învățământ superior din România, prezentă în topul  BRICS & Emerging Economies Rankings 2016, poziţionându-se pe locul 97 conform acestui ranking.  La nivel internaţional, UBB împarte poziția cu National Technical University of Athens (Grecia) și se situează în vecinătatea unor universități din China și India (poziția 95 ambele) și a unor universități din Rusia și Taiwan (poziția 99 ambele).

 

Acest clasament este cuprins în topul The Times Higher Education World University Rankings, din care mai fac parte, Universitatea din Bucureşti pe poziția 146 şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, pe poziţia 150. Indicatorul prin care UBB se diferențiază cel mai puternic faţă de celelalte universități românești, prezente în ierarhie, este cel referitor la citări, datele fiind furnizate de către Elsevier.

 

Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings utilizează în analiză 13 criterii, iar indicatorii de performanță folosiți sunt grupați în cinci categorii: predare (mediul de învățare), cercetare (volum, venituri și reputație), citări (influența cercetării), perspectiva internațională (cadre didactice, studenți și cercetare) și venituri din industrie (transfer de cunoaștere).

 

Ierarhia cuprinde un număr total de 200 de universități (ultima poziție clasificată este 197, împărțită de patru universități). Mai multe detalii referitoare la rezultatele şi la metodologia acestui ranking puteţi găsi accesând link-urile:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2016/brics-and-emerging-economies#!/page/0/length/25

https://www.timeshighereducation.com/content/brics-and-emerging-economies-rankings-2016-methodology

 

Sursa: news.ubbcluj.ro

Raisa Iosif

Studentă a Facultății de Drept și absolventă a celei de Științe politice, nu pot funcționa fără cafea și fără a fi mereu ocupată. Sunt fană înrăită a serialelor și ador mâncarea chinezească.

Lasă un comentariu

banner IARNA 300x600

Recomandare

Fose septice la cel mai bun pret.

autonapoca.ro

Ultimele articole

Facebook

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping